Selecteer uw locatie

×

MG onthult nieuwe MG5 Electric: ‘s werelds eerste volledig elektrische stationwagen

16-03-2021
MG kondigt twee nieuwe generatie elektrische modellen aan die later dit jaar op de Europese markt verschijnen. De MG Marvel R Electric, een progressieve, hightech lifestyle-SUV voor het C-segment en de MG5 Electric, ‘s werelds eerste 100% elektrische stationwagen. Beide modellen zijn vooruitstrevend, krachtig en vooral aantrekkelijk. De MG ZS EV en MG EHS Plug-in Hybrid maken al indruk op het gebied van betaalbaarheid, functionaliteit, standaarduitrusting en efficiëntie. Deze twee nieuwe MG-modellen leggen de lat echter nog hoger op het gebied van design en aantrekkingskracht.

Matt Lei, CEO MG Motor Europe: “Toen we het Britse merk MG opnieuw lanceerden onder de vlag van moederbedrijf SAIC Motor deden we een belofte aan Europese bestuurders: elektrische mobiliteit toegankelijk maken voor automobilisten die jong van geest zijn en klaar om een nieuwe elektrische levensstijl te omarmen. Het bieden van slimme, praktische, veilige en technologisch geavanceerde auto’s van hoge kwaliteit staat bij ons centraal. Met de nieuwe MG Marvel R Electric en MG5 Electric introduceren we twee nieuwe generatie elektrische modellen die voldoen aan de eisen van de meest kritische Europese automobilisten. Denk aan een aansprekende actieradius, snelle laadtijden, geavanceerde veiligheidssystemen en scherpe prijzen. Bovendien zijn ze bijzonder modern en aantrekkelijk vormgegeven.”

’s Werelds eerste elektrische stationwagen

De nieuwe MG5 Electric is de eerste 100% elektrische stationwagen ter wereld. Ondanks dat het een geheel andere auto is dan de Marvel R Electric, zijn ze ontworpen volgens dezelfde ontwerpfilosofie. De MG5 Electric maakt evenzeer indruk met zijn ‘Tech Style’-elementen, aantrekkelijke proporties en minimalistisch vormgegeven delen die de uitstraling van een modern, verfijnd en geëvolueerd voertuig bekrachtigen.

Ruim en praktisch

De MG5 Electric zal meer praktisch ingestelde automobilisten aanspreken dankzij het functionele karakter van de stationwagen. Met een royale bagageruimte van 578 liter die is uit te breiden tot maximaal 1.456 liter met neergeklapte achterbank, biedt de MG5 Electric volop gebruiksmogelijkheden. Met een lengte van 4.544 mm, breedte van 1.811 mm en hoogte van 1.513 mm biedt het model bovendien veel zitruimte voor het gezin.

Geavanceerde aandrijftechnologie

Met de krachtige lithium-ion batterij die gemonteerd is tussen de voor- en achteras (wielbasis 2.665 mm) biedt de MG5 Electric een actieradius van meer dan 400 kilometer (WLTP). In dit geval levert de elektromotor 135 kW (184 pk) en 280 Nm koppel. Ook de MG5 Electric staat garant voor korte laadtijden bij een publiek AC-laadpunt dankzij de 11 kW on-board 3-fasen lader. Via een snellader (DC) is de batterij in 30 minuten tot 80% opgeladen.

Verder kunnen kopers rekenen op een maximum trekgewicht van 500 kg, een kogeldruk van 50 kg en een daklast van 75 kg. Geheel in lijn met het praktische en functionele karakter van een stationwagen is de MG5 Electric daarmee dus geschikt voor een fietsendrager en dakkoffer.

Marktintroductie

De Europese marktintroductie van de nieuwe MG5 Electric staat gepland voor oktober dit jaar. Meer informatie wordt bekend gemaakt in de aanloop naar de verkoopstart.

Voorlopige specificaties MG5 Electric

 • ‘s Werelds eerste 100% elektrische stationwagen
 • >400 km actieradius (WLTP)*
 • 578 liter bagageruimte
 • 1.456 liter bagageruimte met neergeklapte achterbank
 • 135 kW / 280 Nm elektromotor*
 • Acceleratie 0-50 km/u in 3,4 sec*
 • Acceleratie 0-100 km/u in 8,3 sec*
 • 11 kW on-board 3-fasen lader
 • DC-snelladen tot 80% in 30 minuten
 • Maximum trekgewicht 500 kg*
 • Daklast 75 kg*
 • MG Pilot rijassistentiesystemen
 • 2.500W V2L-systeem voor voeding externe elektrische systemen

* Specificaties worden bevestigd op basis van homologatiecijfers.

Recente Persberichten