Selecteer uw locatie

×

The Drive EVolution – MG4 Electric viert Europese lancering met prijzen vanaf € 28.990*

13-09-2022
  • MG4 Electric beschikbaar in de uitvoeringen Standard, Comfort en Luxury, basisversie leverbaar vanaf € 28.990*
  • Nieuwe, vijfdeurs hatchback met 125 kW of 150 kW vermogen en tot 450 km actieradius**
  • Compacte afmetingen en sportief design met opvallende lijnen en verlichting dankzij meer dan 200 LED’s
  • MG Motor mikt op productgamma van tien modellen tegen 2025
De nieuwe MG4 Electric beleeft zijn Europese marktintroductie. De compacte, volledig elektrische hatchback markeert een nieuwe mijlpaal in de groeiplannen van MG Motor. De MG4 Electric is de eerste van een reeks MG-modellen op basis van het nieuwe, intelligente MSP (Modular Scalable Platform) van moederbedrijf SAIC Motor, waardoor het de belangrijkste auto van MG Motor tot nu toe is. Het model biedt indrukwekkend compacte afmetingen in combinatie met een uitzonderlijk design, uitstekend rijgedrag, hoge mate van efficiëntie, innovatieve aandrijfsystemen en optimaal gebruiksgemak.

De nieuwe MG4 Electric betreedt het belangrijke C-segment in Europa met keuze uit drie uitvoeringen. De basisversie, de Standard, heeft een 51 kWh-batterij, een actieradius tot 350 kilometer** en een op de achteras gemonteerde elektromotor die 125 kW (170 pk) vermogen produceert. De prijzen van de Standard-uitvoering beginnen bij € 28.990 euro*.

De uitvoeringen Comfort en Luxury hebben beide een 64 kWh-batterij en een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor. Daarmee biedt de Comfort-uitvoering een indrukwekkende actieradius tot 450 kilometer**. De eerste exemplaren van de nieuwe MG4 Electric worden in 2022 geleverd aan klanten die deel uitmaken van het pre-orderprogramma.

“De MG4 Electric markeert een nieuwe mijlpaal in de lange geschiedenis van MG Motor”, benadrukt Xinyu Liu, CEO van SAIC Motor Europe. “Het is een slim alternatief voor consumenten die meer willen.  Als eerste voertuig op basis van ons technologisch geavanceerde en uiterst flexibele MSP-platform combineert hij indrukwekkende prestaties met een uitstekend rijgedrag, innovatieve en gebruiksvriendelijke rijhulpsystemen, evenals een aantrekkelijk en dynamisch ontwerp.”

Indrukwekkend sportief design

Het dynamische ontwerp van de nieuwe MG4 Electric is het resultaat van de samenwerking tussen het SAIC Motor Design Center in Shanghai en de in Londen gevestigde Advanced Design Studio en Royal College of Art.

Met een lengte van 4.287 mm, een breedte van 1.836 mm en een hoogte van slechts 1.504 mm is de vijfdeurs hatchback perfect geschikt voor zijn competitieve omgeving. Mede dankzij de lange wielbasis van 2.705 mm biedt de MG4 Electric een comfortabel en ruim interieur – zelfs voor een gezin van vijf – met behoud van strakke en sportieve proporties. De inhoud van de bagageruimte varieert, afhankelijk van de uitvoering, tussen de 350 en 1.177 liter.

Opvallende koplampen met 28 LED’s en zes verticale glasvezel-achtige strepen, evenals de schuin opstaande richtingaanwijzers geven de MG4 Electric een onmiskenbaar front. Drie units voor mistlampen en dimlicht worden gecombineerd met LED-knipperlichten. De invloed van deze lijnen komt ook tot uiting aan de achterzijde met complexe LED-achterlichten, bestaande uit 172 LED’s en een LED-strip die nagenoeg over de gehele breedte van het voertuig doorloopt. Het tweekleurige dak en opvallende dakspoiler in twee delen versterken het lijnenspel van de MG4 Electric en optimaliseren zijn aerodynamische eigenschappen.

Afhankelijk van de uitvoering bedraagt de Cw-waarde (luchtweerstandscoëfficiënt) tussen de 0,27 en 0,287. Dit is mede mogelijk gemaakt door de actieve koelopeningen aan de voorkant (vanaf de Comfort-uitvoering), die alleen openen als minder koellucht nodig is. Dit zorgt voor een circa 30% verbeterde aerodynamica, waarmee de actieradius maximaal 10% toeneemt.

Daarnaast zijn de 17-inch lichtmetalen wielen in ‘Tomahawk’-design eveneens aerodynamisch geoptimaliseerd voor een zo laag mogelijk energieverbruik. Bij de Comfort- en Luxury-uitvoering zijn de wielen, standaard met 215/55 R17 Continental-banden met een lage rolweerstand, verkrijgbaar in een two-tone kleurstelling. Wat betreft de carrosseriekleuren komt de MG4 Electric beschikbaar in: Pebble Black, Dover White, Medal Silver, Andes Grey, Diamond Red, Brighton Blue en Fizzy Orange.

Het ruime interieur van de MG4 Electric is bewust minimalistisch en benadrukt de kernprincipes van eenvoud, technologie en kwaliteit. De cockpit maximaliseert de beschikbare ruimte met lichte, strakke panelen en bedieningselementen, het gebruik van hoogwaardige materialen en een zorgvuldige installatie. Het zwevende design van de middenconsole creëert meer ruimte en integreert handige features, zoals opbergruimte en een draadloze telefoonlader in de Luxury-uitvoering.

Het dubbelspaaks stuurwiel met een eveneens minimalistisch ontwerp is verstelbaar in hoogte en diepte en voorzien van lederen bekleding vanaf de Comfort. De Luxury heeft ook stuurwielverwarming, evenals verwarmbare voorstoelen en een zesvoudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel.

Dunste batterij in zijn klasse en uitmuntende prestaties

De nieuwe MG4 Electric maakt gebruik van de innovatief ontworpen ‘ONE PACK’-batterij die aan de basis staat van de dynamische uitstraling van de MG4 Electric. De horizontale opstelling van de batterijcellen resulteert namelijk in een hoogte van slechts 110 mm. Daarmee is het de dunste batterij in deze klasse – zelfs lager dan een colablikje – waarmee de voertuighoogte extra laag kon worden gehouden met behoud van voldoende hoofdruimte.

De batterij maakt deel uit van het MSP-platform dat ontwikkeld is door moederbedrijf SAIC Motor. De architectuur met een intelligente en modulerende structuur biedt tal van voordelen op het gebied van flexibiliteit, ruimtegebruik, veiligheid en rijgedrag. De structuur is schaalbaar en geschikt voor wielbases tussen 2.650 en 3.100 mm, geschikt voor verschillende carrosserievarianten variërend van hatchback tot SUV’s en sportwagens.

De MG4 Electric is het eerste MG-model in Europa op basis van dit MSP-platform en wordt aangeboden met keuze uit twee batterijvarianten. De MG4 Electric Standard combineert een 51 kWh-batterij met een 125 kW (170 pk) en 250 Nm sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft. Deze versie accelereert in 7,7 seconden van 0 naar 100 km/u, haalt een topsnelheid van 160 km/u en biedt een actieradius tot 350 km**. De batterij is bij een AC-laadpunt met een vermogen van 6,6 kW op te laden, terwijl snelladen (DC) met een vermogen tot 117 kW mogelijk is. In het laatste geval is de batterij in 40 minuten van 10 tot 80% op te laden.

De Comfort- en Luxury-uitvoeringen zijn voorzien van een 64 kWh-batterij en een 150 kW (204 pk) en 250 Nm sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft. Beide versies accelereren in slechts 7,9 seconden van 0-100 km/u, terwijl de topsnelheid eveneens is begrensd op 160 km/u. De actieradius** is vastgesteld op 450 km voor de Comfort-uitvoering en 435 km voor de Luxury-uitvoering. Verder is een 11 kW AC-boordlader standaard voor beide modellen, terwijl de batterij in 35 minuten van 10 tot 80% is op te laden bij een 135 kW-snellader.

Uitstekende handling en optimale balans

De combinatie van achterwielaandrijving en een ideale gewichtsverdeling van 50:50 staat de MG4 Electric garant voor een uitstekende handling en optimaal rijplezier. Net als grotere voertuigen van Europese premiumfabrikanten gebruikt de MG4 Electric een MacPherson-voorwielophanging en een complexe vijf-link wielophanging voor de achteras. In combinatie met de elektrische stuurbekrachtiging van Bosch, die de stuurkracht zeer snel en nauwkeurig aanpast aan de rijsnelheid (lichte besturing bij lage snelheden en zwaarder bij hogere snelheden) en drie configureerbare modi (Light, Standard, Sport) biedt het chassis een zeer responsief en stabiel weggedrag.

In stedelijk gebied is de MG4 Electric lekker wendbaar en gemakkelijk te manoeuvreren, mede dankzij de korte draaicirkel van slechts 10,6 meter. Het Continental-remsysteem met schijfremmen voor en achter zorgt daarbij voor uitstekende remprestaties, zoals een remweg van slechts 37 meter bij 100 km/u. MG4 Electric biedt ook de mogelijkheid om te vertragen met het regeneratieve remsysteem, met keuze uit verschillende niveaus.

MG Pilot met adaptieve cruise control, file-assistent en rijstrookassistent standaard

De MG4 Electric is uitgerust met een uitgebreide reeks geavanceerde rijhulp- en veiligheidssystemen. Behalve Front Collision Warning (FCW) en Automatic Emergency Braking (AEB) zijn alle uitvoeringen ook standaard uitgerust met Adaptive Cruise Control (ACC), Traffic Jam Assistance (TJA), Lane Departure Warning (LDW), Lane Keeping Assistance (LKA), Intelligent Headlamp Control (IHC) en Speed Assist System (SAS) met verkeersbordherkenning, allemaal gegroepeerd onder de naam MG Pilot.

Bij de Luxury-uitvoering worden Blind Spot Detection (BSD) en Lane Change Assist (LCA) aan het aanbod van MG Pilot-systemen toegevoegd, evenals Rear Cross Traffic Alert (RCTA) dat waarschuwt voor kruisend verkeer tijdens het achteruitrijden. De MG4 Electric waarschuwt ook voor tegemoetkomend verkeer bij het openen van een portier dankzij Door Opening Warning (DOW). Verder kun je rekenen op Unsteady Driving Warning (UDW) en een 360-gradencamera die de omgeving rond de auto weergeeft op het beeldscherm voor eenvoudig manoeuvreren.

Optimale bruikbaarheid en moderne connectiviteit

De MG4 Electric biedt volop gebruiksgemak en bruikbaarheid, met veel ruimte voor maximaal vijf passagiers en tal van opbergmogelijkheden. Bij de Luxury-uitvoering is het aircosysteem nog efficiënter dankzij een extra warmtepomp. Met het Vehicle-to-Load-systeem (V2L) fungeert de aandrijfbatterij van ook als mobiele powerbank om externe elektrische apparaten zoals e-bikes, smartphones en computers van stroom te voorzien.

Binnenin is de MG4 Electric uitgerust met een 7-inch digitaal instrumentenpaneel en een 10,25-inch centraal infotainmentscherm waarmee het omvangrijke MG iSMART-connectiviteitssysteem is te bedienen. Smartphones zijn met het systeem te koppelen via Apple CarPlay of Android Auto, terwijl ook allerlei andere functies op het gebied van infotainment, klimaatregeling en energiemanagement via het beeldscherm zijn te bedienen.

De verschillende rijmodi zijn te selecteren via de draaiknop op de zwevende middenconsole. MG iSMART biedt ook een geïntegreerd navigatiesysteem met real-time verkeersinformatie en online ondersteuning voor de Luxury-versie, inclusief spraakbesturing en bediening van diverse voertuigfuncties op afstand via de iSMART-app.

Uitbreiding productgamma tot tien modellen tegen 2025

Na de marktintroductie van de MG4 Electric gaat MG Motor onverstoord verder met de uitrol van de groeiplannen. “De introductie van de nieuwe MG4 Electric is onze belangrijkste prestatie tot nu toe. En er zit nog meer in het vat”, zegt Xinyu Liu. “MG Motor streeft ernaar om slimme mobiliteitsoplossingen te democratiseren met betaalbare, goed uitgeruste auto’s van hoge kwaliteit die een prettige rijervaring bieden. We hebben ons voortdurend ingezet om aantrekkelijke modellen betaalbaar te maken. Tegen 2025 is ons productgamma verrijkt tot tien modellen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van klanten in verschillende segmenten, van A-segmentauto’s tot sportwagens. MG is klaar om meer leuke modellen met veel rijplezier en de nieuwste technologie aan te bieden.”

Technische gegevens

CarrosserietypeVijfdeurs hatchback,
monocoque carrosseriestructuur
Lengte/breedte/hoogte4.287 mm
2.060 mm (incl. buitenspiegels)
1.504 mm
Wielbasis2.705 mm
Spoorbreedte voor/achter1.550 mm / 1.551 mm
GewichtStandard:                              
1.655 kg leeggewicht
2.103 kg bruto voertuiggewicht
448 kg laadvermogen
Comfort & Luxury:
1.685 kg leeggewicht
2.133 kg bruto voertuiggewicht
448 kg laadvermogen
Trekgewicht500 kg
Inhoud bagageruimteStandard & Comfort:
363 – 1.177 liter
Luxury:
350 – 1.165 liter
Tildrempel692 mm
Vermogen elektromotorStandaard:
125 kW (bij 6.500 tpm)
Comfort & Luxury:
150 kW (bij 7.000 tpm)
Koppel elektromotor250 Nm (1.000 – 3.500 t/min)
BatterijtypeStandard:
Lithium-ijzerfosfaat,
104 individuele cellen, 6 modules
Comfort & Luxury:
Nikkel-kobalt-mangaan,
104 individuele cellen, 6 modules
BatterijcapaciteitStandard: 51 kWh
Comfort & Luxury: 64 kWh
AcceleratietijdenStandard:      
0 – 50 km/h: 3,1 seconden
0 – 100 km/h: 7,7 seconden
Comfort & Luxury:
0 – 50 km/h: 3,5 seconden
0 – 100 km/h: 7,9 seconden
Topsnelheid160 km/h (elektronisch begrensd)
Actieradius WLTP**Standaard: 350 km
Comfort: 450 km
Luxury: 435 km
Energieverbruik (gecombineerd**)Standard: 170 Wh/km
Comfort: 160 Wh/km
Luxury: 166 Wh/km
CO2-uitstoot (gecombineerd**)0 g/km
Laadvermogen (AC)Standard: 6,6 kW
Comfort & Luxury:
11 kW
Laadvermogen (DC)Standard: 117 kW
Comfort & Luxury:
135 kW

* Indicatief en gebaseerd op basisprijs in Frankrijk.

** Dit voertuig is exclusief goedgekeurd volgens de World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), een nieuwe testprocedure voor het meten van het brandstofverbruik en de CO2-emissie. De strengere testomstandigheden van de WLTP zijn bedoeld om realistischere brandstofverbruiks- en CO2-emissiewaarden te leveren. De WLTP verving de vorige NEDC-testprocedure op 1 september 2018. Er zijn geen brandstofverbruiks- en CO2-emissiewaarden volgens NEDC beschikbaar voor dit voertuig.

Recente Persberichten