Selecteer uw locatie

×

MG onderscheidt zich van de massa: waarom is het een ‘slim’ merk?

28-04-2021
Toen we MG opnieuw lanceerden onder de vlag van ons moederbedrijf SAIC Motor, deden we een belofte aan Europese automobilisten: elektrische mobiliteit toegankelijk maken voor bestuurders die jong van geest zijn en klaar om een nieuwe elektrische levensstijl te omarmen. Het bieden van praktische, veilige, technologisch geavanceerde en vooral slimme auto’s staat bij ons centraal. Maar wat bedoelen we precies met ‘slim’?

Als we zeggen dat MG ‘een slimme keuze’ is, bedoelen we dat de technologisch geavanceerde modellen met hoge kwaliteitsnormen, die tot de veiligste in hun klasse behoren en direct leverbaar zijn, óók worden aangeboden voor een eerlijke prijs.

Klantreis

En het zijn niet alleen de auto’s die slim zijn: de gehele klantreis en de ervaring zijn ook ‘slim’. Dit verwijst naar het feit dat MG staat voor een eenvoudige, transparante en efficiënte klantervaring. Variërend van een ontspannen aankoopproces tot zorgeloze aftersales, garanties en service, mede dankzij de standaard 7 jaar fabrieksgarantie waarmee de garantievoorwaarden van MG behoren tot de beste van alle volumemerken op de Europese automarkt.

Neem bijvoorbeeld de MG ZS EV, onze volledig elektrische SUV in het B-segment met een uiterst efficiënte elektromotor van 105 kW (143 pk), een actieradius van 263 kilometer (WLTP), een Euro NCAP-beoordeling van vijf sterren en een indrukwekkend praktisch interieur met 448 liter bagageruimte, en dat alles voor een bijzonder aantrekkelijke prijs vanaf € 26.985,-.

De MG ZS EV wordt aangeboden met keuze uit ‘slechts’ twee rijk uitgeruste uitvoeringen en vijf carrosseriekleuren, met alle wenselijke voorzieningen die Europese automobilisten tegenwoordig willen en alle populaire beschikbare kleuren. Helemaal compleet en overzichtelijk. Het maakt de besluitvorming van consumenten een stuk eenvoudiger. Bovendien is alles online of bij de MG Brandstore te bestellen.

Kennis en ervaring

Bovendien is MG de slimmere keuze doordat MG’s moederbedrijf SAIC Motor al veel kennis en ervaring heeft met de productie van elektrische voertuigen. SAIC is de zevende grootste autofabrikant ter wereld en richt zich steeds meer op de ontwikkeling van new energy vehicles (NEV’s) – een term waarmee batterij-elektrische voertuigen (BEV’s), plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEV’s) en brandstofcel-elektrische voertuigen (FCEV’s) worden aangeduid.

De verkoop van NEV’s door SAIC Motor nam in 2020 toe met 73,4% ten opzichte van een jaar eerder. Dit maakt SAIC Motor een van de meest ervaren EV-fabrikanten ter wereld. Daarnaast werkt het intensief samen met CATL, de grootste fabrikant van lithium-ion batterijen in China.

De beste lokale partners

Verder ligt de ‘slimheid’ van MG ook in de samenwerking door een dealernetwerk op te bouwen met de beste lokale partners, om een zo prettig mogelijke klantervaring te garanderen. MG heeft een precieze strategie voor de groei van haar dealernetwerk in heel Europa. Niet per land. Ook qua partners. We willen samenwerken met de beste autobedrijven die weten hoe ze hun klanten excellente service kunnen bieden op het gebied van verkoop en aftersales van NEV’s.

MG Motor Europe startte haar verkoopactiviteiten eind 2019 en groeit gestaag in Europa. Het merk is – behalve in het Verenigd Koninkrijk – verkrijgbaar in Nederland, België, Luxemburg, Noorwegen, Denemarken, IJsland, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Malta, Italië, Spanje, Portugal en Zweden.

Recent blogs