Selecteer uw locatie

×

Wat bepaalt de levensduur van een EV-batterij?

28-07-2021
Nu de verkoop van elektrische auto’s (EV’s) steeds verder oploopt en we steeds meer te weten komen over de belangrijkste voor en tegens van mensen die een EV overwegen, blijkt dat er nog altijd zorgen zijn over de levensduur van een EV-batterij. Lees hier wat van invloed is op de levensduur en wat MG doet om klanten gerust te stellen.

Laten we beginnen met het feit dat er geen eenduidig ​​antwoord te geven is over de levensduur van een EV-batterij. De duizenden elektrische auto’s die de afgelopen jaren door verschillende onderzoekers onder de loep zijn genomen om de afname van de batterijcapaciteit in kaart te brengen, geven geen duidelijk beeld. Het is namelijk afhankelijk van allerlei factoren gedurende de levensduur van de EV, terwijl er ook verschillen zijn tussen de batterijen van verschillende fabrikanten.

Wat kunnen we wel zeggen?

De hoeveelheid lading die een lithium-ion batterij van een elektrische auto kan bevatten, en dus hoe ver je met de auto kunt rijden op een enkele lading, wordt beïnvloed door het aantal laadcycli. Dus hoe vaak een batterij wordt leeggereden en weer volledig wordt opgeladen. Hoe meer laadcycli de batterij doormaakt, hoe groter het capaciteitsverlies. Dit staat verder los van de leeftijd van de auto. De batterij van een EV van pakweg tien jaar oud kan in theorie in een betere staat verkeren dan bij een vijf jaar oude EV die intensief gebruikt is.

Levensduur maximaliseren

Hoewel de levensduur van een batterij moeilijk te bepalen is, kun je wel goed voor de batterij zorgen om de levensduur te maximaliseren. In een elektrische auto zoals de MG ZS EV wordt de batterij ‘gebufferd’. Dat betekent dat je niet de volledige hoeveelheid energie kunt gebruiken die in de batterij is opgeslagen. Dit vermindert het aantal cycli dat de batterij doormaakt.

Als de batterij leeg is en de auto voor een langere tijd niet gebruikt wordt, kan de batterij zodanig leeg raken dat die niet meer is op te laden. Dit wordt ‘bricking’ genoemd. MG-modellen hebben echter een speciaal systeem dat voorkomt dat de batterij volledig wordt ontladen.

Een andere maatregel om de levensduur van de batterij te maximaliseren, is batterijtemperatuurmanagement. Een EV-batterij kan de meeste energie vasthouden bij temperaturen tussen 15 en 25 graden Celsius. Door de batterij op de ideale werktemperatuur te houden, zoals bij de MG Marvel R Electric die hiervoor gebruikmaakt van een climate control met een interne warmtepomp, haal je onder alle weersomstandigheden het maximale uit de batterij. Dit betekent ook dat de batterij minder vaak hoeft te worden opgeladen.

Wat kun je zelf doen?

Je kunt de levensduur van de batterij maximaliseren door het laadniveau tussen 20 en 80% te houden. En als je de auto een paar weken niet gebruikt, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat, zorg dan dat de batterij minimaal halfvol is. In dit kader is het goed om te weten dat je bij de nieuwe MG Marvel R Electric het beoogde laadniveau van de batterij zelf kunt instellen.

Wat in ieder geval niet uitmaakt, is hoe je de batterij oplaadt. Er wordt vaak gesuggereerd dat herhaaldelijk DC-snelladen met extra veel kW’s schadelijk is voor de batterij, maar daar is geen bewijs voor. Tijdens het laden wordt de batterij continu in de gaten gehouden. Indien nodig, bijvoorbeeld als de batterij te warm dreigt te worden, wordt automatisch het laadvermogen bijgesteld.

Wat doet MG om jouw vertrouwen te winnen?

Alle MG-modellen profiteren van geavanceerde batterijtechnologie met een indrukwekkend niveau van veiligheid en duurzaamheid. Het moederbedrijf van MG, SAIC Motor, produceert en ontwikkelt al sinds het begin van het nieuwe decennium elektrische voertuigen. Daarmee is SAIC Motor een van de meest ervaren EV-fabrikanten ter wereld. Tegelijkertijd vormt het autoconcern een joint venture met CATL, de grootste fabrikant van lithium-ion batterijen in China en een van de vijf grootste ter wereld.

Verder heeft MG met ingang van 2021 de fabrieksgarantie van alle modellen verlengd van 5 naar 7 jaar. De garantie van 7 jaar/150.000 km geldt voor het gehele voertuig, inclusief de elektrische aandrijfcomponenten zoals de lithium-ion batterij.

Klanten van een nieuwe MG profiteren ook van gratis pechhulp gedurende het eerste jaar na registratie. Echter, als de auto wordt onderhouden bij de officiële MG Brandstore wordt pechhulpverlening telkens met een jaar verlengd voor maximaal zeven achtereenvolgende jaren. Uiteraard is de garantie overdraagbaar aan een volgende eigenaar.

Recent blogs