Selecteer uw locatie

×

MG Autumn Event – Charge Forward: nieuwe details MG Marvel R Electric, lancering vernieuwde MG ZS EV en aankondiging MG5 Electric

07-10-2021
 • Nieuwe details en prijzen nieuwe MG Marvel R Electric vrijgegeven
 • Marvel R Electric leverbaar in drie uitvoeringen* met 2WD en AWD
 • Grondig vernieuwde MG ZS EV met gemoderniseerd design, meer technologie, verbeterde prestaties en aanzienlijk grotere actieradius
 • Prijzen MG ZS EV vanaf € 30.990**, beschikbaar vanaf eind oktober 2021
 • Marktintroductie nieuwe MG5 Electric in Q1 2022, vanafprijs onder € 30.000**
 • ‘s Werelds eerste volledig elektrische stationwagen combineert een actieradius van 400 km met bijna 1.400 liter bagageruimte
 • Alle nieuwe MG-modellen verkrijgbaar met veelomvattend MG iSMART-connectiviteitssysteem en 11 kW 3-fasen boordlader
 • Bekijk hier de presentatie van de nieuwe modellen tijdens het
  MG Autumn Event – Charge Forward:
  https://youtu.be/tcogMsWuLaQ
Slechts twee jaar na de herlancering van het iconische Britse automerk op het vasteland van Europa, gaat MG een nieuwe fase in met drie nieuwe modellen. Twee daarvan zijn binnen enkele weken al te bewonderen in de Europese MG Brand Stores: de nieuwe MG Marvel R Electric en de grondig vernieuwde MG ZS EV met een aanzienlijk grotere actieradius en nog meer technologie. De marktintroductie van de nieuwe MG5 Electric – ‘s werelds eerste volledig elektrische stationwagen – staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022. Veel nieuwe details over deze spannende nieuwe modellen zijn vrijgegeven tijdens het MG Autumn Event – Charge Forward, inclusief de (te verwachten) prijzen.

MG Motor Europe startte in oktober 2019 zijn activiteiten op het vasteland van Europa met de ambitie om elektrische mobiliteit toegankelijk te maken voor Europese automobilisten. Het merk maakte direct een onuitwisbare indruk. Met twee SUV’s in het aanbod – de MG ZS EV en MG EHS Plug-in Hybrid – werden ondanks de pandemie verbluffende verkoopresultaten behaald. Die lijn werd doorgetrokken in 2021, met 6.949 registraties in de eerste zes maanden van dit jaar en bijna 21.000 registraties inclusief het Verenigd Koninkrijk.

Sinds de start slechts twee jaar geleden, is MG nu gevestigd en beschikbaar in zestien Europese landen, terwijl de activiteiten in Zwitserland en Finland binnenkort van start gaan. Inmiddels zijn er in Europa meer dan 200 MG Brand Stores en servicepartners operationeel. Naar verwachting is dit aantal eind 2021 verdubbeld.

MG heeft een duidelijke missie om elektrische mobiliteit toegankelijk te maken voor automobilisten die jong van hart zijn en klaar om een ​​elektrische levensstijl te omarmen. Door slimme, praktische, veilige en technologisch geavanceerde auto’s in verschillende segmenten voor verschillende behoeften aan te bieden, spreekt MG een breed publiek aan. Met de nieuwe MG Marvel R Electric, de vernieuwde MG ZS EV en de nieuwe MG5 Electric die binnen afzienbare tijd in de MG Brand Stores schitteren, verstevigt MG zijn positie op de Europese automarkt.

Nieuwe MG Marvel R Electric

De MG Marvel R Electric, die afgelopen maart werd onthuld, is het nieuwe vlaggenschip van het merk. Het model speelt in op de wensen van automobilisten die extra waarde hechten aan design, technologie en prestaties. De grootste en meest luxe SUV in het aanbod van MG biedt een ruim interieur met veel aandacht voor verfijning, kwaliteit en technologie. In het interieur springt direct de 19,4” touchscreen in het oog, waarmee het nieuw ontwikkelde MG iSMART-connectiviteitssysteem wordt bediend. MG iSMART biedt talloze (online) functies en is verbonden met een smartphone-app waarmee diverse functies op afstand kunnen worden bediend.

Afhankelijk van de markt zijn er drie uitvoeringen* van de MG Marvel R Electric beschikbaar (Comfort, Luxury en Performance). Daarbij zijn de Comfort en Luxury uitgerust met twee elektromotoren die de achterwielen aandrijven. Het gecombineerde vermogen bedraagt 132 kW (180 pk) en het maximumkoppel 410 Nm. De derde uitvoering, de Performance, voegt een elektromotor toe aan de vooras, heeft permanente vierwielaandrijving (AWD) en levert extra krachtige prestaties dankzij het vermogen en koppel van 212 kW (288 pk) en 665 Nm.

Alle uitvoeringen van de MG Marvel R Electric zijn uitgerust met een 70 kWh-batterij, waarmee de Comfort en Luxury een actieradius van 402 km (WLTP) laten noteren en de Performance een actieradius van 370 km (WLTP). Dankzij de 11 kW 3-fasen boordlader (standaard) kunnen klanten rekenen op extra korte laadtijden bij een laadpunt met wisselstroom (AC). Bij een snellaadstation (DC) is de batterij in 43 minuten van 5-80% op te laden met een laadvermogen van maximaal 92 kW.

De standaarduitrusting van de MG Marvel R Electric omvat ook een uitgebreide reeks rijassistentiesystemen (ADAS), een warmtepomp die de batterij (en het interieur) kan verwarmen of koelen en een zogeheten V2L-systeem (vehicle-to-load). Hiermee kan de batterij energie leveren aan een extern elektrisch systeem, zoals een luchtpomp, waterkoker, e-bike, elektrische scooter, laptop of zelfs een andere elektrische auto.

De Europese prijzen** van de nieuwe MG Marvel R Electric beginnen bij € 39.990 voor de Comfort-uitvoering. Voor de meerprijs van slechts € 4.000,- is de SUV verkrijgbaar als Luxury (€ 43.990). De prijzen van de Performance beginnen bij € 47.990. 

Vernieuwde MG ZS EV: nieuw design, groter bereik en sneller opladen

De tweede nieuwkomer is de vernieuwde MG ZS EV. Het betreft de grondig geüpdatete versie van MG’s eerste model op het vasteland van Europa dat meteen de aandacht trok als de eerste, echt betaalbare, volledig elektrische SUV in het B-segment. Het is niet voor niets dat de MG ZS EV in het eerste verkoopjaar al meer dan 15.000 klanten wist te bekoren, waarmee het model topposities bereikte in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zweden en Frankrijk.

Toch zagen de ingenieurs van MG ruimte voor verbetering. De vernieuwde MG ZS EV kenmerkt zich door een gemoderniseerd design, verbeterde prestaties, een aanzienlijk grotere actieradius en nog meer technologie. Zo is ook de vernieuwde MG ZS EV standaard uitgerust met het MG iSMART-connectiviteitssysteem en het V2L-systeem.

De MG ZS EV wordt leverbaar met keuze uit twee uitrustingsniveaus (Comfort en Luxury) en twee batterijvarianten. De 70 kWh Long Range-batterij is direct vanaf de marktintroductie beschikbaar en biedt een actieradius van 440 km (WLTP), vergeleken met 263 km voor de huidige ZS EV. In een later stadium komt ook een 50,3 kWh Standard Range-batterijversie met een actieradius van 320 km (WLTP) op de markt. Behalve de grotere batterijcapaciteit kan de nieuwe MG ZS EV ook sneller opladen. De Long Range-versie is standaard uitgerust met een 11 kW 3-fase boordlader.

De Europese prijzen** van de vernieuwde MG ZS EV beginnen bij € 30.990 voor de Comfort-uitvoering met Standard Range-batterij. De Long Range-batterijversie wordt verkrijgbaar vanaf € 34.990.

Nieuwe MG5 Electric: ‘s werelds eerste volledig elektrische stationwagen

De huidige ontwikkelingen in het elektrische autosegment laten zien dat er veel nieuwe elektrische modellen in de duurdere premiumklasse verschijnen. Ondertussen is er een toenemende vraag naar moderne, veilige en praktische elektrische auto’s die betaalbaar zijn voor het grote publiek.

De nieuwe MG5 Electric beantwoordt aan die toenemende vraag. Het gaat hier om ‘s werelds eerste volledig elektrische stationwagen met een ruim, praktisch en functioneel interieur. Met een royale bagageruimte van 479 liter die met neergeklapte achterbank kan worden uitgebreid tot bijna 1.400 liter, biedt de MG5 Electric volop gebruiksgemak. En ook hier behoort het MG iSMART-connectiviteitssysteem tot de standaarduitrusting.

De voorwielen van de MG5 Electric worden aangedreven door een elektromotor die 115 kW (156 pk) en 260 Nm koppel produceert. De MG5 Electric wordt in eerste instantie aangeboden met een 61,1 kWh-batterij en een actieradius van 400 km (WLTP). In een later stadium zal ook een versie met een 50,3 kWh-batterij worden aangeboden, die een WLTP-actieradius van 320 km biedt. Beide batterijversies kunnen extra snel laden bij een laadpunt met wisselstroom (AC) dankzij de 11 kW 3-fasen boordlader.

De nieuwe MG5 Electric arriveert in het eerste kwartaal van 2022 bij de Europese MG Brand Stores, met keuze uit twee uitrustingsniveaus (Comfort en Luxury). De vanafprijs ligt onder de € 30.000. Meer details over de MG5 Electric inclusief alle definitieve prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

* Afhankelijk van de markt.
** Prijzen kunnen per land verschillen als gevolg van lokale belastingen.

Kijk hier voor meer afbeeldingen en video’s in hoge resolutie.

Recente Persberichten