Selecteer uw locatie

×

MG toont sportieve ambities met spectaculaire MG Cyberster

26-03-2021
Hoe zou het zijn als MG een brug slaat tussen het heden en het verleden? In de vorm van een sportwagen met een knipoog naar de MGB Roadster van weleer? Met de MG Cyberster concept, die gepresenteerd wordt op de Shanghai Motor Show, verkent MG de mogelijkheden van een toekomstige sportwagen.

In 2024 is het precies honderd jaar geleden dat het iconische Britse automerk MG (Morris Garages) werd opgericht. Het aanstaande jubileum is een mooie gelegenheid om te dromen van een verbinding tussen het oude en het vernieuwde merk MG.

MG Cyberster met dynamische uitstraling

De voorzijde van de MG Cyberster wordt gekenmerkt door de ronde, klassieke ‘magic eye’ MG-koplampen in combinatie met een slank ontworpen grille. Samen met de opvallende frontspoiler combineert het een unieke voorzijde met optimale aerodynamische prestaties.

Een ander opvallend detail van de MG Cyberster is de ‘laser belt’ LED-strip aan de zijkant. De tweetraps schouderlijn versterkt zijn dynamische houding en benadrukt de geprononceerde wielkasten voor en achter. Dit creëert een extra lage en robuuste uitstraling.

Aan de achterzijde maakt de MG Cyberster gebruik van een zogenoemde Kammback-ontwerp. De afgevlakte achterkant zorgt voor verbeterde aerodynamische prestaties, de pijlachtige richtingaanwijzers de trend van een plat en digitaal ontwerp leiden.

De spectaculaire MG Cyberster combineert krachtige prestaties met slimme technologie. De conceptcar heeft een intelligente, volledig elektrische architectuur die een actieradius van 800 kilometer en een acceleratie van 0-100 km/u binnen 3,0 sec mogelijk maakt. Het model is ook voorzien van 5G-connectiviteit om onbeperkte mogelijkheden te creëren voor de toekomstige mobiliteitswereld.

Ben je net zo nieuwsgierig naar de MG Cyberster als wij? Meer informatie volgt bij de presentatie van het model op de Shanghai Motor Show (21-28 april 2021).

Recent blogs