Selecteer uw locatie

×

MG betreedt 14e Europese markt

18-03-2021
MG start in april 2021 met de verkoopactiviteiten in Zweden. Dit betekent dat het merk vanaf dat moment in maar liefst veertien landen in Europa verkrijgbaar is, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk.

De Chinese autofabrikant SAIC Motor herintroduceerde het iconische Britse automerk MG met een duidelijke missie. Elektrische mobiliteit toegankelijk maken voor automobilisten die jong van geest zijn en klaar zijn om een nieuwe elektrische levensstijl te omarmen. Het bieden van slimme, praktische, veilige en technologisch geavanceerde auto’s staat daarbij centraal.

MG Motor Europe groeit gestaag sinds de start van de verkoopactiviteiten eind 2019. Behalve het Verenigd Koningrijk is het merk nu verkrijgbaar in Nederland, België, Luxemburg, Noorwegen, Denemarken, IJsland, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje en Portugal. Met ingang van april 2021 is MG dus ook in Zweden te koop, de veertiende markt op het vasteland van Europa.

De nieuwe Zweedse MG-distributeur Hedin Group AB verwacht vanaf mei de eerste MG-modellen aan klanten te kunnen leveren. Het hoofdkantoor en het logistieke centrum zijn gevestigd in Göteborg. Hier is al begonnen met de uitrol van een toegewijde verkooporganisatie. Tegelijkertijd wordt een landelijk dekkend netwerk van MG Brandstores en aftersales-locaties opgezet.

Twee nieuwe modellen

De Zweedse MG Brandstores kunnen, net als elders in Europa, een veelbelovend jaar tegemoet zien. In eerste instantie worden de MG ZS EV en MG EHS Plug-in Hybrid in de showrooms aangeboden. Rond de zomer komt de nieuwe MG Marvel R Electric op de markt. Dit is een vooruitstrevende, hightech lifestyle-SUV met een krachtige aandrijflijn, een actieradius van meer dan 400 km en een spectaculair interieur met een 19,4-inch touchscreen.

De nieuwe MG5 Electric, ‘s werelds eerste volledig elektrische stationwagen, volgt in oktober. Deze praktische, veilige en ruime gezinsauto combineert meer dan 1.400 liter laadvolume en een actieradius van meer dan 400 km.

Tegelijk met de uitbreiding van het Europese netwerk werkt MG achter de schermen hard om het productgamma uit te breiden met aantrekkelijke elektrische modellen die voldoen aan de behoeften van veeleisende Europese automobilisten. MG maakt in aanloop naar de verkoopstart meer details bekend over de nieuwe MG Marvel R Electric en MG5 Electric.

Recent blogs