Selecteer uw locatie

×

Het DNA van MG: wie is de typische MG-klant?

30-04-2021
Toen MG Motor Europe eind 2019 in Europa van start ging, had het een duidelijke missie: elektrische mobiliteit toegankelijk en bereikbaar maken voor iedereen. Dat is natuurlijk een nogal breed begrip en daarom gaan we hier dieper in op de doelgroep van MG.

“Toen we het van oorsprong Britse merk MG herintroduceerden in Europa, onder de vleugels van moederbedrijf SAIC Motor, beloofden we dat we elektrische mobiliteit toegankelijk zouden maken voor automobilisten die jong van geest zijn en die openstaan voor een nieuwe, elektrische lifestyle. Ons hoofddoel is om slimme, praktische, veilige en technologisch geavanceerde auto’s aan te bieden”, benadrukte Matt Lei, CEO van MG Motor Europe, onlangs tijdens de online presentatie van de nieuwe MG Marvel R Electric en de MG5 Electric.

De zorgvuldig uitgezette strategie van MG komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Europese automobilisten zijn kritisch en hebben oog voor het milieu, maar ze zijn ook pragmatisch. Daarom is er veel vraag naar auto’s die praktisch, kwalitatief hoogwaardig en veilig zijn, voor een redelijke prijs. En ze willen ook ‘groen’ rijden, maar wel met voldoende actieradius.

Nieuwe, elektrische lifestyle

MG richt zich volledig op het toegankelijk maken van elektrische mobiliteit voor automobilisten die jong van geest zijn, die de wereld om zich heen willen verbeteren en openstaan voor een nieuwe, elektrische lifestyle. MG is bij uitstek het merk dat bij hen past.

MG is ook de verantwoorde keuze voor zakelijke klanten, want het biedt milieuvriendelijke auto’s aan met lage gebruikskosten (TCO, total cost of ownership). Dankzij de ongeëvenaarde combinatie van een rijke uitrusting en een redelijke prijs stond bijvoorbeeld de MG ZS EV in meerdere Europese landen al heel snel in de top-5 van bestverkochte elektrische auto’s. Er is ook opvallend veel belangstelling bij particulieren, mensen die de auto zélf betalen en dus heel bewuste keuzes maken.

Hetzelfde geldt voor de MG EHS Plug-in Hybrid. Deze wat grotere SUV bevat baanbrekende plug-in hybridetechniek die lage verbruiks- en emissiewaarden combineert met optimaal rijplezier. Deze plug-in hybride SUV maakt duurzaam rijden mogelijk zonder dat de bestuurder zich zorgen hoeft te maken over de actieradius.

Spannende nieuwe modellen

Later dit jaar groeit het modellengamma van MG met twee nieuwe en veelbelovende elektrisch aangedreven modellen. De eerste is de MG Marvel R Electric, een geheel nieuwe, volledig elektrische SUV van de tweede generatie. Dit topmodel is een echte ‘lifestyle-SUV’ en beantwoordt aan de wensen van klanten die meer waarde hechten aan uitstraling, luxe en technologie.

Het tweede nieuwe model is de MG5 Electric, de eerste volledig elektrische stationwagen ter wereld! De MG5 Electric spreekt de meer praktisch ingestelde automobilist aan met het functionele karakter van een stationwagen en zijn riante bagageruimte.

Met een aantrekkelijk gamma van geëlektrificeerde en volledig elektrische modellen – in diverse marktsegmenten, met verschillende voorzieningen en gericht op een diverse doelgroep – die voldoen aan de genoemde kenmerken, maakt MG elektrische mobiliteit werkelijk toegankelijk voor iedereen.

Recent blogs