Selecteer uw locatie

×

“Hello MG”: bedien je infotainment met spraakopdrachten

10-02-2022
Infotainmentsystemen in personenauto’s hebben de afgelopen jaren enorme technologische vooruitgang geboekt. Nog geen vijftien jaar geleden was een USB-aansluiting in een auto nog zeer ongebruikelijk. Tegenwoordig zijn steeds meer auto’s uitgerust met geavanceerde connectiviteitssystemen met grote touchscreens en een uitgebreid scala aan (online) functies die zelfs met spraakopdrachten zijn te bedienen. Dat geldt ook voor MG, dat geavanceerd infotainment toegankelijk maakt voor het grote publiek. Ontdek wat spraakbesturing op het MG iSMART-connectiviteitssysteem inhoudt.

MG iSMART is een nieuw ontwikkeld connectiviteitssysteem dat beschikbaar is voor de MG Marvel R Electric en vernieuwde MG ZS EV. Of het nu gaat om de vele functies die het dagelijks leven aangenamer maken, de naadloze verbinding met je smartphone of eindeloze audiostreaming. En wat te denken van de verbinding met een app om voertuigfuncties op afstand te bedienen, of over-the-air updates zodat je altijd de nieuwste software en navigatiekaarten hebt geïnstalleerd? MG iSMART is in veel opzichten indrukwekkend. Een van de functies die we graag benadrukken is spraakbesturing.

Met uitzondering van de MG iSMART Lite-versie – die geleverd wordt in de MG ZS EV Comfort en MG5 Electric en geen spraakbesturing biedt – is het uitgebreidere iSMART-systeem in de MG Marvel R Electric en MG ZS EV Luxury eenvoudig te bedienen met spraakopdrachten.

Een infotainmentsysteem met veel uiteenlopende functies is natuurlijk prettig en biedt allerlei voordelen, maar het leidt wel tot een steeds groter menu. Ondanks het feit dat MG iSMART ergonomisch is ontworpen en gemakkelijk te gebruiken, kun je misschien niet niet alles direct vinden. Het zoeken naar een functie tijdens het rijden leidt af en kan tot gevaarlijke situaties leiden. Daarom is spraakbesturing de perfecte oplossing. Je kunt je ogen op de weg houden en beide handen aan het stuurwiel.

Hoe werkt het?

De spraakbesturing van MG kan op twee manieren worden geactiveerd: via de knop op het stuurwiel of door simpelweg “Hello MG” te zeggen. Het systeem reageert met een akoestisch signaal of geeft letterlijk antwoord met bijvoorbeeld: “Hi, how can I help you?”

De spraakbesturing van het MG iSMART-systeem herkent meer dan honderd spraakopdrachten. Je kunt het navigatiesysteem bedienen, de temperatuur van de klimaatregeling aanpassen, je favoriete muziek afspelen, het volume aanpassen, een radiozender kiezen, een contactpersoon in je telefoonboek bellen en nog veel meer. Je kunt zelfs het schuifdak openen of sluiten. En dat alles zonder een vinger uit te steken.

Natuurlijk begrip

Door gebruik te maken van geavanceerde, kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning begrijpt en leert MG iSMART voortdurend de behoeften en voorkeuren van bestuurders en passagiers. Na verkoop van tijd biedt het een steeds persoonlijkere en verbonden ervaring.

Natuurlijk taalbegrip stelt bestuurders in staat om op natuurlijke wijze met hun MG te communiceren, terwijl signaalverbetering ruis van de microfooningang onderdrukt om duidelijk te identificeren wie in de auto praat. Het bedienen van het MG iSMART-systeem met spraakbesturing gaat sneller, eenvoudiger en veiliger. Je hoeft niet handmatig door menu’s te swipen en je hoeft niets te typen om een navigatiebestemming of wat dan ook in te voeren. Dit heeft direct een positief effect op de verkeersveiligheid, het persoonlijk comfort en de algehele rijervaring in de auto.

Recent blogs