Selecteer uw locatie

×

EV-batterijen hebben minder grondstoffen nodig dan auto’s met verbrandingsmotor

05-07-2021
De batterij van een elektrische auto (EV) bevat inclusief recycling gemiddeld 30 kg aan grondstoffen, terwijl een doorsnee benzineauto gedurende zijn levensduur gemiddeld 17.000 liter brandstof verstookt. Dat blijkt uit een studie van Transport & Environment (T&E), die daarmee aantoont dat de afhankelijkheid van ruwe olie in Europa veel groter is dan de behoefte aan grondstoffen voor EV-batterijen.

Volgens de onderzoekers zal het verschil in de benodigde grondstoffen nog verder toenemen door de voortdurende ontwikkeling van de batterijtechnologie. Naar verwachting hebben we over tien jaar de helft minder lithium nodig voor de productie van EV-batterijen. De benodigde hoeveelheid kobalt zal met meer dan driekwart dalen en nikkel met ongeveer een vijfde.

T&E stelt ook dat in 2035 meer dan een vijfde van al het benodigde lithium en 65% van het kobalt afkomstig kan zijn uit recycling als de strengere recyclingwetgeving wordt aangenomen die door Europese Commissie is voorgesteld. Iets dat niet kan worden gezegd over de brandstoffen die conventionele auto’s opstoken.

Lager energieverbruik

Behalve het feit dat elektrische auto’s minder grondstoffen nodig hebben dan auto’s die rijden op fossiele brandstoffen, zijn EV’s over het algemeen ook beter voor het klimaat. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat een EV gedurende de gehele levensduur 58% minder energie verbruikt dan een vergelijkbare benzineauto.

Volgens de levenscyclus analysetool van T&E is de (indirecte) CO2-uitstoot van een elektrische auto zelfs in Polen, het land met de meest vervuilende elektriciteitsproductie van Europa, nog altijd 22% minder vergeleken met een vergelijkbare benzineauto.

MG heeft de missie om elektrische mobiliteit toegankelijk te maken voor iedereen en levert nu al uitsluitend geëlektrificeerde auto’s. De focus ligt op het aanbieden van een breed scala aan slimme, praktische, veilige en technologisch geavanceerde auto’s in verschillende segmenten voor verschillende behoeften.

Behalve de populaire MG ZS EV, de MG EHS Plug-in Hybrid en de onlangs gepresenteerde, volledig nieuwe MG Marvel R Electric, zitten er meerdere aantrekkelijke nieuwe modellen in de pijplijn, waaronder de MG5 Electric later dit jaar.

Recent blogs