Selecteer uw locatie

×
MG4 EV-UFFA

De ultieme test: elektrisch rijden van Wales naar Qatar

03-11-2022
Onzekerheid over voldoende rijbereik en beschikbaarheid van laadpunten is voor veel automobilisten nog steeds reden om niet over te stappen naar een elektrische auto. Maar zijn die zorgen terecht? Om te bewijzen dat elektrische auto’s niet alleen minder schadelijk zijn voor het milieu, maar ook volwaardige alternatieven zijn voor benzine- en dieselauto’s, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden, zijn vier voetbalfans vanuit Wales vertrokken voor een epische roadtrip naar… Qatar. In een MG4 Electric!

Ja, je leest het goed. Vier lui zijn met een elektrische MG4 Electric vanuit Cardiff in Wales vertrokken en onderweg naar Qatar. Het gaat hier om een bizarre autorit van ongeveer 8.000 kilometer door 19 landen, waaronder Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Servië en Noord-Macedonië, voordat ze Griekenland bereiken. Vervolgens nemen ze vanuit daar de veerboot naar Israël, waarna ze via Jordanië en Saoedi-Arabië naar Qatar rijden. Het doel is om op 18 november op hun eindbestemming aan te komen.

#ElectricCarToQatar

Waarom zou je in hemelsnaam met een elektrische auto van Wales naar Qatar rijden, zul je waarschijnlijk denken. Volgens de vier avonturiers – Scott Young, Nick Smith, Huw Talfryn Walters en Walter Pennell – is het de perfecte gelegenheid om het nationale voetbalelftal van Wales te steunen bij hun eerste deelname aan het WK Voetbal sinds 64 jaar en tegelijkertijd duurzaamheid onder de aandacht te brengen.

Tijdens de reis zullen zij enkele mythes en misvattingen rond elektrische auto’s ontkrachten. De vier Welshmen zijn gepassioneerd door de positieve verandering die elektrische auto’s teweeg kunnen brengen. EV’s spelen een belangrijke rol bij het verminderen van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, het verminderen van de CO2-uitstoot en het verbeteren van de luchtkwaliteit in onze steden.

Als officieel mobiliteitspartner van de Football Association of Wales is MG vanzelfsprekend supporter van deze ‘Electric Car to Qatar’-reis, zonder betrokken te zijn als sponsor van dit evenement en aan Qatar of WK gerelateerde events.

Morris: de perfecte metgezel

De auto die is gekozen voor de bijzondere reis naar Qatar is een MG4 Electric met de toepasselijke bijnaam ‘Morris’ (MG staat voor Morris Garages). Het betreft een MG4 Electric Long Range en één van de eerste exemplaren van de geheel nieuwe MG4 Electric die in het Verenigd Koninkrijk op kenteken is gezet.

Belangrijk om te vermelden: Morris is volledig origineel en ongewijzigd. Er zijn alleen all-season banden gemonteerd om optimaal voorbereid te zijn op de verschillende soorten wegen en omstandigheden tijdens de 8.000 kilometer lange rit, variërend van moderne asfaltwegen tot gevaarlijke bergpassen en uitdagende woestijngebieden.

Morris is standaard uitgerust met de dunste batterij in zijn klasse, die in de Longe Range-uitvoering goed is voor een capaciteit van 64 kWh. Hiermee biedt de MG4 Electric een actieradius tot 450 km (WLTP). Behalve het riante rijbereik en de aansprekende prestaties dankzij de 150 kW (204 pk) sterke elektromotor, kan ook de batterij van de MG4 Electric ook lekker snel worden opgeladen.

Dankzij de standaard 11 kW-boordlader is de batterij binnen zes uur volledig op te laden bij een openbaar AC-laadpunt (wisselstroom). De batterij is ook geschikt voor snelladen (DC) met een vermogen tot 135 kW, waarmee de batterij in slechts 35 minuten van 10 tot 80% is op te laden.

De gunstige laadsnelheden van de MG4 Electric maken de reis naar Qatar uiteraard gemakkelijker, maar de reis moet nog steeds nauwkeurig worden gepland en uitgestippeld om niet onderweg met een lege batterij te stranden. Het team heeft ook speciaal apparatuur meegenomen om bij elk type laadpunt te kunnen laden, voor het geval dat de laadaansluitingen niet overeenkomen.

Nieuw model met nieuwe technologie

De MG4 Electric is de eerste van een nieuwe generatie MG-modellen op basis van het innovatieve MSP (Modular Scalable Platform), ontwikkeld door moederbedrijf SAIC Motor. Het model biedt compacte afmetingen in combinatie met een hoogstaand ontwerp, plezierig rijgedrag, indrukwekkende efficiëntie, innovatieve aandrijfsystemen en optimaal gebruiksgemak. Met de nieuwe MG4 Electric betreedt het merk het belangrijke C-segment in Europa met keuze uit drie uitvoeringen.

De basisversie is de MG4 Electric Standard met een batterijcapaciteit van 51 kWh, een actieradius tot 350 kilometer (WLTP) en een elektromotor op de achteras die 125 kW (170 pk) levert. De MG4 Electric Comfort en de MG4 Electric Luxury hebben beide een 64 kWh-batterij en een elektromotor van 150 kW (204 pk). Daarmee biedt de Comfort-versie een indrukwekkende actieradius tot 450 kilometer. De Luxury zit er met 435 kilometer iets onder.

Samen met de royale standaarduitrusting, veel technologie, een hoogwaardige bouwkwaliteit en aansprekende rijeigenschappen voor een instapprijs onder de € 30.000,- is de MG4 Electric het toonbeeld van hoe betaalbaar en zorgeloos een veelzijdige en praktische elektrische auto kan zijn.

Benieuwd hoe deze unieke en uitdagende reis naar Qatar verloopt? Volg Electric Car to Qatar op electriccartoqatar.com en op social media onder de hashtag #ElectricCarToQatar.

Recent blogs