Selecteer uw locatie

×

“BEV’s vanaf 2027 voordeliger dan benzineauto’s”

08-07-2021
Volgens een nieuw onderzoek van BloombergNEF (BNEF) zijn batterij-elektrische auto’s (BEV’s) vanaf 2027 voordeliger om te produceren dan auto’s die rijden op fossiele brandstoffen. Dit betreft zowel personenauto’s als lichte bedrijfswagens in alle voertuigsegmenten in Europa.

Volgens de onderzoekers van BNEF zijn volledig elektrische auto’s uit het C- en D-segment in 2026 al voordeliger te produceren dan vergelijkbare auto’s met een traditionele verbrandingsmotor. Dit geldt ook voor SUV’s van verschillende afmetingen. De productiekosten van kleinere elektrische auto’s uit het B-segment duiken naar verwachting tegen 2027 onder de kosten van conventionele auto’s uit hetzelfde segment.

Een ding is zeker. Het zal niet aan MG liggen. De autofabrikant staat nu al bekend als het eerste, écht betaalbare elektrische automerk in Europa. De modellen bieden ook veel ruimte voor het hele gezin, een zeer degelijke kwaliteit en eersteklas veiligheid. Daarbovenop kunnen kopers ook rekenen op toonaangevende garantievoorwaarden en een royale standaarduitrusting.

De dalende productiekosten van BEV’s zijn vooral te wijten aan het feit dat elektrische auto’s technisch veel minder complex zijn, stelt BNEF. Hierdoor zullen in de toekomst veel elektrische auto’s hetzelfde platform gaan gebruiken, wat resulteert in een verlaging van de ontwikkelkosten per voertuig. Bij conventionele auto’s wordt soms enorm veel geld geïnvesteerd in een nieuwe voertuigarchitectuur die slechts voor één of twee modellen gebruikt wordt. Daarnaast spelen ook dalende batterijprijzen een rol. Volgens BNEF zijn de productiekosten per kWh tegen 2030 met 58% gedaald ten opzichte van 2020.

Cruciaal in dit verhaal is dat de verkoop van elektrische voertuigen de huidige stijgende lijn voortzet en dat de verkoop ook in Oost-Europa van de grond komt. Om dit te realiseren, is het noodzakelijk om de uitbreiding van de Europese laadinfrastructuur voor elektrische auto’s te versnellen. Anders zouden we een punt kunnen bereiken waarop de toename van het aantal elektrische auto’s stagneert.

Meer weten over MG? Lees hier meer over de elektrische modellen.

Recent blogs