Selecteer uw locatie

×

5 belangrijkste verschillen oude vs. nieuwe MG ZS EV

11-11-2021
Tijdens het MG Autumn Event – Charge Forward begin oktober gaven we al een voorproefje. Begin deze maand werden alle details vrijgegeven. Nu is het tijd om in te zoomen op de belangrijkste verschillen tussen de in 2019 geïntroduceerde MG ZS EV en de grondig vernieuwde versie die nu in Nederland te koop is.

Met de introductie van de MG ZS EV in oktober 2019 zorgde het merk direct voor opschudding in het EV-segment. De ZS EV is de eerste 100% elektrische SUV die werkelijk betaalbaar is voor het grote publiek en tegelijkertijd voldoet aan alle behoeften op het gebied van functionaliteit, veiligheid, uitrusting en prestaties.

De ingenieurs hadden de taak om de ijzersterke kenmerken van de ZS EV te behouden en tegelijkertijd een aantal substantiële verbeteringen door te voeren om de aantrekkingskracht van de MG ZS EV naar nog grotere hoogten te brengen.

1. Grotere batterij, grotere actieradius

Misschien wel de belangrijkste noviteit is de batterij. MG levert de vernieuwde ZS EV met keuze uit twee batterijvarianten, waarbij de Long Range-versie (LR) met een 70 kWh-batterij direct beschikbaar is en de Standard Range (SR) met een 50,3 kWh-batterij later aan het aanbod wordt toegevoegd.

Met een WLTP-actieradius van respectievelijk 440 km en 320 km voor de LR en SR bieden beide batterijvarianten een grotere actieradius dan de vorige ZS EV met een 44,5 kWh-batterij en een actieradius van 263 km.

2. Hoger laadvermogen

Het dagelijkse leven met de MG ZS EV wordt ook prettiger dankzij het hogere laadvermogen. Ten eerste zijn beide batterijvarianten geschikt voor snelladen (DC) met een maximum van 92 kW ten opzichte van 76 kW bij het vorige model. De laadtijd tot 80% is met 30-40 minuten redelijk gelijk gebleven, maar belangrijker: je kunt met de vernieuwde MG ZS EV meer rijbereik per tijdshoeveelheid bijladen.

Verder is de Long Range-versie standaard uitgerust met een 11 kW 3-fasen boordlader. Dat betekent dat je bij een openbaar laadpunt met wisselstroom (AC) met een maximaal 11 kW kunt opladen als het laadpunt dat kan leveren. Maar dat zit wel goed. Meer dan 60% van alle openbare AC-laders in Europa heeft namelijk een netaansluiting van 11-22 kW. Bij deze laadpunten kun je bijna twee keer zo snel opladen ten opzichte van de vorige ZS EV met een 6,6 kW boordlader.

Vergeet echter niet dat de batterijcapaciteit van de Long Range-versie ook 1,57 keer groter is dan voorheen. Ook hierbij geldt dus dat het opladen van 0-100% niet meteen twee keer sneller gaat, maar dat je binnen dezelfde tijd wel meer kilometers kunt bijladen.

3. Opgefrist in- en exterieurdesign

Verder, zoals je wellicht al had gezien, is ook het ontwerp van de MG ZS EV aangepakt. Geen rigoureuze wijzigingen, maar wel een nieuwe voorzijde zonder grille, met nieuwe LED-koplampen en een verbeterde laadpoort. Aan de achterzijde zorgen de nieuw ontworpen LED-achterlichten voor een meer hightech uitstraling en extra herkenbaarheid in het donker.

Binnenin gaat de opfrisbeurt nog een stapje verder. In het gemoderniseerde interieur springt direct het vernieuwde dashboard in het oog. Hier zien we een carbon-look afwerking, fraai contrasterend stikwerk en twee nieuwe beeldschermen: de centrale 10,1-inch touchscreen voor de bediening van het MG iSMART-infotainmentsysteem en het volledig digitale 7-inch instrumentarium dat met fraaie graphics een verscheidenheid aan informatie weergeeft.

4. Nieuw MG iSMART-infotainmentsysteem

We noemden het al even: het MG iSMART-infotainmentsysteem. Dit nieuwe systeem is standaard voor de vernieuwde MG ZS EV en komt in twee versies. In de Comfort-uitvoering is het iSMART-systeem voorzien van navigatie, Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth-connectie, vijf USB-poorten en DAB+ digitale radio.

Bij de Luxury-uitvoering krijg je extra functies zoals real-time verkeersnavigatie, agendasynchronisatie, spraakbesturing, weersvoorspelling, Amazon Prime streaming music en firmwire over-the-air (FOTA) updates.

Ook goed om te weten: bij zowel de Comfort- als de Luxury-uitvoering van de MG ZS EV maakt het iSMART-systeem verbinding met een smartphone-app, waarmee je verschillende voertuigfuncties op afstand kunt bedienen en bekijken.

5. Vehicle-to-Load

Andere opvallende feature van de vernieuwde MG ZS EV is het Vehicle-to-Load-systeem (V2L). Hiermee kan de batterij energie leveren aan een extern elektrisch systeem met een maximum output van 2.500W.

Het V2L-systeem, dat ook standaard is voor de MG Marvel R Electric, maakt gebruik van een laadkabel met aan de ene kant een type 2-stekker die in de laadaansluiting van de auto past en aan de andere een stekkerdoos huishoudelijke stopcontact. Hiermee kun je allerlei soorten elektrische apparaten voeden, zoals een luchtpomp, waterkoker, koelbox, e-bike, laptop, elektrische scooter en ga zo maar door. Je kunt zelfs een andere elektrische auto opladen indien nodig.

Niet alles is veranderd…

Eén belangrijk aspect van de MG ZS EV is in ieder geval niet gewijzigd, en dat is de bijzondere scherpe prijsstelling.

Meer weten over alle andere noviteiten van de vernieuwde MG ZS EV, zoals de krachtigere motoren, de verbeterde prestaties, het toegenomen gebruiksgemak en de rijkere uitrusting? Lees hier alles over de nieuwe MG ZS EV, inclusief de prijzen.

Recent blogs