Selecteer uw locatie

×

Waarom het kleurenpalet van MG precies goed is

18-03-2022
Sommige automerken maken het zichzelf en de klant onnodig ingewikkeld door hun modellen aan te bieden met keuze uit talloze verschillende uitvoeringen en carrosseriekleuren. MG bewijst dat het anders kan en is succesvol met een eenvoudig en efficiënt productaanbod met relatief weinig keuzemogelijkheden, maar die wel voldoen aan de wensen en behoeften van vrijwel iedere autokoper.

Het huidige assortiment van MG omvat vier modellen: de MG ZS EV, MG EHS Plug-in Hybrid, MG Marvel R Electric en MG5 Electric. Die zijn leverbaar met keuze uit ‘slechts’ twee uitrustingsniveaus en ‘slechts’ vier of vijf carrosseriekleuren, afhankelijk van het model. Het is dus heel eenvoudig om een keuze te maken. Maar dekt het ook de behoeften van de klant?

Als we kijken naar alle carrosseriekleuren die MG levert – grijs, wit, zwart, blauw, zilver en rood – dan sluiten ze naadloos aan op de wensen van Europese autokopers. Cijfers van Axalta – wereldwijd toonaangevende leverancier van autolakken – laten zien dat die exact overeenkomen met de meest gekozen kleuren in Europa.

Colour Popularity Report 2021

Volgens het Global Automotive Colour Popularity Report van Axalta was grijs (27%) in 2021 opnieuw de populairste carrosseriekleur voor personenauto’s in Europa, voor het derde achtereenvolgende jaar.

Opvallend is dat Europa de enige regio ter wereld is waar grijs de populairste carrosseriekleur is in plaats van wit. In Europa is wit de tweede meest gekozen kleur met een aandeel van 23%, nipt gevolgd door zwart (22%).

De andere kleuren uit het assortiment van MG – blauw, zilver en rood – zijn respectievelijk de vierde (11%), vijfde (8%) en zesde (5%) populairste kleuren in Europa. Uiteindelijk bewijst het Colour Popularity Report dat de carrosseriekleuren van MG exact overeenkomen met de meest gekozen kleuren in zeven van de tien door Axalta gedefinieerde regio’s ter wereld.

Meer weten over de MG-modellen en de beschikbare kleuren en uitrustingsniveaus? Kijk hier voor meer informatie of specificeer zelf je favoriete MG-model in onze car configurator.

Recent blogs