Selecteer uw locatie

×

Waarom de MG EHS Plug-in Hybrid uitstekend geschikt is voor elke dag emissievrij rijden

20-09-2021
Elektrisch rijden leeft erg onder de Europese bevolking. Momenteel heeft Europa het grootste aandeel EV’s in de totale verkoop van nieuwe auto’s. Maar nog niet iedereen is er klaar voor. Veel automobilisten willen wel elektrisch rijden, maar zijn onzeker of het rijbereik op een enkele batterijlading wel voldoende is voor hun behoeften. Lees hier waarom de MG EHS Plug-in Hybrid de ideale auto is om mee te beginnen als je nog niet 100% overtuigd bent.

De afgelopen jaren is uit verschillende onderzoeken gebleken dat een meerderheid van de Europese automobilisten denkt dat elektrisch rijden pas interessant wordt als de auto minimaal 500 kilometer kan rijden op een enkele batterijlading. Maar is zo’n actieradius nou écht nodig? Ga eens na en wees eerlijk tegen jezelf: hoeveel kilometers rijd je nu werkelijk per dag? En hoe vaak rijd je (zeer) lange afstanden?

Laten we je een idee geven van de gemiddelden in Europa. Volgens gegevens van de Europese Commissie rijden wij Europeanen gemiddeld slechts 38 kilometer per dag. Als we uitsluitend kijken naar het woon-werkverkeer, dan zijn we in Europa gemiddeld 25 minuten onderweg en leggen we 28,5 kilometer af. Bovendien staan ​​onze auto’s gemiddeld 23 uur per dag geparkeerd.

Uiteraard gaat het allemaal om gemiddelden. Iedere automobilist heeft zijn eigen reispatroon en we rijden allemaal wel eens naar een verre bestemming. De cijfers laten in ieder geval zien dat heel veel automobilisten nu al kunnen overstappen op een elektrische auto, zonder dat zij hun reispatroon hoeven aan te passen.

Geavanceerde en veelzijdige aandrijflijn

Wie voor welke reden dan ook nog niet toe is aan een 100% elektrische auto, is de MG EHS Plug-in Hybrid het perfecte model om mee te beginnen. Deze ruime en luxe uitgeruste familie-SUV heeft een geavanceerde aandrijflijn die het beste van twee werelden biedt.

Met een simpele druk op de EV Mode-knop kan de EHS Plug-in Hybrid met een volgeladen batterij 52 kilometer (WLTP) volledig elektrisch en dus emissievrij rijden. Dat is meer dan de 38 kilometer die Europeanen gemiddeld per dag rijden en veel meer dan de gemiddelde afstand van huis naar werk en terug. Daarmee is de EHS Plug-in Hybrid voor veel Europese automobilisten uitstekend geschikt om hun dagelijkse ritten puur elektrisch en emissievrij te rijden.

Als een grotere afstand moet worden afgelegd, dan kun je rekenen op de 1.5 Turbo benzinemotor die dan optimaal wordt ondersteund door de elektromotor. Hiermee biedt de EHS Plug-in Hybrid aanprekende prestaties en een krachtige acceleratie. In de sportiefste rijmodus leveren de benzine- en elektromotor immers een gecombineerd vermogen van 190 kW (258 pk) en 490 Nm koppel. Ondertussen verbruikt het Electric Hybrid System van de MG EHS Plug-in Hybrid bijzonder weinig brandstof. Met een gemiddeld verbruik van slechts 1,8 l/100 km volgens de officiële WLTP-test en een brandstoftank met een inhoud van 37 liter, kun je in theorie een zeer grote afstand overbruggen zonder tussentijds te hoeven laden of tanken.

Als vooruitstrevende plug-in hybride SUV is de EHS uitstekend geschikt voor dagelijks emissievrij woon-werkverkeer, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de batterij tijdens lange ritten. Hij kan zelfs een aanhanger tot 1.500 kg trekken! De PHEV uit het C-segment is dus in veel opzichten ideaal om elektrisch rijden te omarmen als je nog niet 100% klaar bent voor een volledig elektrische MG, zoals de ZS EV of Marvel R Electric.

Meer weten? Ontdek hier alles over de MG EHS Plug-in Hybrid.

Recent blogs