Selecteer uw locatie

×

Voorkom onnodig lang parkeren bij een laadpunt dankzij MG iSMART-app

12-10-2022
Als je moet tanken en bij het tankstation blijkt dat de pomp bezet is, hoef je hooguit een paar minuten te wachten voordat je aan de beurt bent. Bij een elektrische auto is dat een ander verhaal. Ondanks dat EV’s steeds eneller kunnen laden, kan een laadpunt lange tijd bezet zijn. Zeker in gebieden waar laadstations schaars zijn, wil je een laadpunt daarom niet onnodig lang een bezet houden. MG heeft hier een perfect hulpmiddel voor.

Het is een ongeschreven regel om de plek bij een laadpunt zo veel mogelijk vrij te houden voor EV-rijders. Behalve dat brandstofauto’s daar beslist niet moeten parkeren, wil je ook niet dat een EV onnodig lang bij een laadpunt staat. Ook dan belemmer je anderen om te kunnen laden. Vooral in gebieden waar laadstations schaars zijn ten opzichte van het aantal EV’s is het een grote ergernis onder EV-rijders als een elektrische auto een laadplek bezet houdt terwijl de batterij is volgeladen. Bij veel laadpunten kun je immers aan de kleur van het lampje zien of de auto nog aan het opladen is of dat de batterij al vol is.

Om te helpen voorkomen dat laadplekken onnodig lang bezet worden gehouden, brengen steeds meer exploitanten van laadpunten een extra tarief per minuut in rekening vanaf het moment dat de batterij volledig is opgeladen, ook wel ‘idle fee’ genoemd. Dus als je je EV onnodig lang aan de lader laat staan, kan dat ook behoorlijk in de papieren lopen. Er zijn ook laadpunten in Europa waar je niet eens per kWh betaalt, maar voor elke minuut dat de stekker is ingeplugd. Daar wil je al helemaal niet langer dan nodig aangesloten zijn, als je je laadkosten binnen de perken wilt houden.

MG iSMART smartphone-app

MG biedt een perfect hulpmiddel om te voorkomen dat je onnodig lang bij een laadpaal geparkeerd staat en mogelijk extra kosten moet betalen. Alle volledig elektrische modellen van MG zijn, afhankelijk van de uitvoering, uitgerust met het connectiviteitssysteem MG iSMART of iSMART Lite.

In beide gevallen maakt het systeem verbinding met de MG iSMART smartphone-app, waarmee je verschillende voertuigfuncties op afstand kunt bedienen en allerlei informatie over de auto kunt inzien. Zo kun je in de app eenvoudig zien hoeveel energie de batterij nog bevat en hoeveel kilometer je daarmee kunt rijden. En het mooie is: dit geldt ook tijdens het opladen.

Met deze functie hoef je niet naar de auto om te kijken of de batterij voldoende is opgeladen. De app geeft zelfs het exacte tijdstip aan waarop de batterij volledig is opgeladen, om het nog handiger te maken. Met de MG iSMART-app weet je dus precies wanneer het tijd is om terug te keren naar de auto, het laadproces af te ronden en plaats te maken voor de volgende EV-rijder.

Meer weten over de MG iSMART-app? Lees hier alles wat je moet weten.

Recent blogs