Selecteer uw locatie

×

Video: nieuwe MG Marvel R Electric arriveert in haven van Zeebrugge

23-09-2021
Het wachten is (bijna) voorbij! De eerste batch van de nieuwe MG Marvel R Electric is aangekomen in de haven van Zeebrugge. Van daaruit worden de auto’s getransporteerd naar de Europese MG Brand Stores, waar de Marvel R Electric vanaf half oktober leverbaar is. Enthousiast? Bekijk de video van de aankomst om alvast in de stemming te komen.

De MG Marvel R Electric is het nieuwe vlaggenschip van het merk, ontworpen voor Europese automobilisten die extra waarde hechten aan design, technologie en prestaties. Het grootste en meest luxe model in het aanbod van MG biedt een ruim interieur met veel aandacht voor verfijning, kwaliteit en hoogwaardige technologie.

Twee aandrijflijnopties

De Marvel R Electric is beschikbaar in drie uitrustingsniveaus (Comfort, Luxury en Performance). De Comfort en Luxury hebben beide achterwielaandrijving met twee elektromotoren, een systeemvermogen van 132 kW (180 pk) en 410 Nm koppel. De Performance-versie voegt een elektromotor toe aan de vooras en biedt permanente vierwielaandrijving. Het maximum vermogen en koppel komen uit op 212 kW (288 pk) en 665 Nm, waarmee deze versie in slechts 4,9 seconden van 0-100 km/u kan accelereren.

Alle uitvoeringen van de Marvel R Electric zijn voorzien van een 70 kWh batterij, waarmee de Comfort- en Luxury-uitvoeringen een actieradius bieden van 402 kilometer (WLTP). De actieradius van de Performance is vastgesteld op 370 kilometer (WLTP). Tevens zijn alle versies standaard uitgerust met een 11 kW 3-fasen boordlader voor extra snelle laadtijden bij een openbaar AC-laadpunt. De batterij is ook geschikt voor snelladen (DC). Hiermee kan de batterij in circa 40 minuten tot 80% worden opgeladen.

Boordevol hightech functies

De MG Marvel R Electric is standaard al bomvol uitgerust met allerlei voorzieningen die iedere koper graag zou willen hebben. Denk aan de 19,4” touchscreen voor de bediening van het nieuwe MG iSMART-connectiviteitssysteem. Dit systeem biedt een uitgebreid aanbod aan (online) functies en zelfs verbinding via een smartphone-app om diverse functies op afstand te bedienen.

Tot de standaarduitrusting behoren ook een uitgebreide reeks rijassistentiesystemen en een warmtepomp die de batterij (en het interieur) kan verwarmen of koelen om onder alle omstandigheden optimale laadprestaties te garanderen. Andere opvallende standaardvoorziening is het V2L (vehicle-to -laad) systeem. Hiermee kan de batterij eenvoudig energie leveren aan een extern elektrisch apparaat, bijvoorbeeld een luchtpomp, elektrische scooter, een laptop of zelfs een andere elektrische auto.

De MG Marvel R Electric is vanaf half oktober verkrijgbaar in de Europese MG Brand Stores. De prijzen variëren tussen de € 40.000 tot € 50.000 (inclusief btw). Meer details over de nieuwe Marvel R Electric volgen binnenkort.

Recent blogs