Selecteer uw locatie

×

MG toont uitzonderlijke resultaten voor eerste jaarhelft 2023.

29-08-2023

De Anglo-Chinese constructeur heeft duidelijk het ideale recept gevonden om in een toch wel complexe economische context ronduit spectaculaire groeicijfers voor te leggen. Gedurende de eerste jaarhelft van 2023 laat MG groeicijfers van +335% optekenen zodat het merk de op één na sterkste groeier is.

  • In juni 2023 was MG de sterkste groeier op de Belgische automarkt met +658% tegenover diezelfde maand vorig jaar.
  • Gedurende de eerste jaarhelft van dit jaar nam de verkoop toe met +335% vergeleken met een jaar eerder.
  • In juni 2023 was MG EV-marktleider in het populaire C-segment, met dank aan de MG4 en de MG5.
  • MG stond de afgelopen maand juni ook op de eerste plaats in het B SUV-segment voor EV’s met de populaire ZS EV.
  • MG kan rekenen op een jong gamma met maar liefst vier 100% elektrische modellen, maar heeft ook betaalbare benzinemodellen in het aanbod.

MG dankt deze bijzondere resultaten uiteraard aan een erg jong gamma voertuigen dat perfect inspeelt op de actuele marktvraag met een oordeelkundige productmix.

Enerzijds zijn er steeds meer automobilisten die de overstap maken naar elektromobiliteit en precies daar biedt MG een perfecte oplossing met een gamma van vier volledig elektrisch aangedreven modellen die qua prestaties toonaangevend zijn binnen de sector. Los van het technologisch vernuft bieden we deze producten aan tegen zeer competitieve prijzen zodat heel wat bedrijfswagengebruikers hun ICE-voertuig vervangen door een elektrische MG.

De aantrekkelijke prijzen in combinatie met de garantieperiode van 7 jaar wakkert bovendien de interesse voor elektrische voertuigen bij particuliere kopers aan. Voor automobilisten die (nog) niet passen in het gebruiksprofiel van full-EV, biedt MG tevens een plug-in hybride oplossing MG EHS), naast scherp geprijsde klassieke benzineversies (ZS ICE en HS ICE).

Recent blogs