Selecteer uw locatie

×

Nieuwe MG Marvel R Electric is een oplader op wielen dankzij V2L-systeem

15-07-2021
De batterij van een elektrische auto is natuurlijk primair bedoeld om de elektrische aandrijfmotor van stroom te voorzien. Bij de MG Marvel R Electric is dat echter een ander verhaal. Deze nieuwe elektrische SUV van MG is namelijk standaard uitgerust met een zogeheten V2L-systeem, waarmee de batterij ook externe apparaten van stroom kan voorzien.

V2L staat voor Vehicle-to-Load. Met deze voorziening fungeert de auto als het ware als een enorme oplader op wielen. Het principe is vrij eenvoudig. Het V2L-systeem komt inclusief een laadsnoer die aan de ene kant is voorzien van de type 2-stekker die in de laadaansluiting van de auto past, en aan de andere kant voorzien is van een stekkerdoos met drie huishoudelijk stopcontacten.

Door simpelweg de stekker in te pluggen, kunnen alle soorten elektrische apparaten van stroom worden voorzien door de krachtige 70 kWh lithium-ion batterij van de MG Marvel R Electric. Bovendien hoef je de auto hiervoor niet te starten. 

Het V2L-systeem is maximaal belastbaar tot 2.500 Watt en bijzonder handig op plekken waar niet direct een stopcontact voorhanden is. Onderweg bijvoorbeeld, als je na een lange rit even pauze neemt en de waterkoker wilt aanzetten voor een lekker kopje thee. Of op de camping, als je met een elektrische luchtpomp een groot luchtbed wilt oppompen. Je kunt ook je elektrische fietsen opladen. Of een elektrische scooter, laptop, en ga zo maar door. Sterker nog: je kunt zelfs een andere elektrische auto opladen. Bijvoorbeeld om een andere EV-rijder te helpen als die met een lege batterij dreigt te stranden.

Het V2L-systeem is een van de vele innovaties van de MG Marvel R Electric. Deze geheel nieuwe SUV arriveert naar verwachting komend najaar bij de Europese MG Brandstores. Het is echter nu al mogelijk om een pre-order te plaatsen. De te verwachten consumentenprijzen (inclusief BTW) liggen tussen de € 40.000,- en € 50.000,-. Meer weten? Lees hier alles over de nieuwe MG Marvel R Electric.

Recent blogs