Selecteer uw locatie

×
MG4 XPOWER perslancering te zandvoort

MG4 XPOWER perslancering te Zandvoort

18-10-2023
  • De opwindende nieuwe MG4 Electric XPOWER met dubbele motor is nu leverbaar
  • De 435 pk sterke MG4 wordt de krachtigste MG ooit en accelereert in 3,8 seconden van 0-100 km/u.
  • Ongezien prestaties vanaf € 42.285

Het nieuwe XPOWER-model heeft een langverwachte aandrijflijn met dubbele motor die een vermogen levert van 435 pk en een koppel van maximaal 600 Nm, waarmee het nieuwste MG4-model een stevige positie inneemt naast de krachtigste high-performance hatchbacks op de markt.

Langs de buitenzijde herken je de XPower-versie aan de oranje remklauwen, een zwart dak, nieuwe 18” lichtmetalen velgen en gepolijste sierelementen. Bovendien kan je deze versie verkrijgen in een exclusieve nieuwe Hunter Green kleur.

Aiden He, CEO van MG Nordic en Benelux :

“We zijn ervan overtuigd dat de MG4 XPOWER de markt net zo door elkaar zal schudden als de MG4 SE en Trophy, door te laten zien dat een compacte EV betaalbaar en praktisch kan zijn en daarbij ook fantastisch kan rijden. We verwachten dat hij in de smaak zal vallen bij klanten die op zoek zijn naar pure prestaties en die niet vallen voor de traditioneel ‘luidruchtige’ high performance hatchbacks.

De MG4 Electric XPOWER belooft een van de meest opwindende nieuwe elektrische auto’s van 2023 te worden, waarmee een nieuwe mijlpaal wordt bereikt in MG’s langverwachte terugkeer op de markt van de performante auto’s.

De krachtigste MG ooit

De XPOWER wordt ondersteund door het Modular Scalable Platform (MSP) van de MG4 en is uitgerust met een volledig nieuwe dubbele motorconfiguratie die tot 435 pk levert aan de vier wielen, via elektromotoren voor (150 kW) en achter (170 kW).

De verbeterde aandrijflijn biedt niet alleen ongeëvenaarde prestaties in een rechte lijn, maar beschikt ook over geavanceerde nieuwe technologische upgrades om het vermogen effectief te verdelen en de betrokkenheid van de bestuurder in bochten te maximaliseren.

Een volledig nieuw Dynamic Cornering Control-systeem zal voor het eerst beschikbaar zijn op een MG, met een elektronisch sperdifferentieel en Intelligent Motor Control om de krachtverdeling tussen alle vier de wielen mogelijk te maken, voor maximale tractie en uitstekende controle in alle rijomstandigheden.

Er is een uitgebreide reeks upgrades aan de ophanging uitgevoerd, met aangepaste veren en dempers, stijvere stabilisatorstangen en een scherpere besturing. De totale stijfheid van de ophanging is met 25% toegenomen, wat betekent dat de MG4 Electric XPOWER voortborduurt op de veelgeprezen rijeigenschappen van de huidige MG4-modellen.

MG’s technische team heeft ook de regeneratieve remsoftware opnieuw gekalibreerd om als eerste MG met één pedaal te kunnen rijden.

De toegenomen remkracht verlaagt de 100 km/u-0 remweg van de MG4 XPOWER tot slechts 33,9 meter, mede door geventileerde 345 mm schijven op de vier wielen, met nieuwe premium Bridgestone Turanza banden die een uitstekende grip bieden zonder afbreuk te doen aan de rolefficiëntie.

Om de prestaties van het nieuwe model te onderstrepen, zorgt een nieuwe launch control-functie ervoor dat de bestuurder de XPOWER in zijn ultieme vorm kan ervaren door van 0-100 km/u te sprinten in slechts 3,8 seconden.

De foto’s van het event :

2023_10_17 Xpower Event Zandvoortdropbox.com

Recent blogs