Selecteer uw locatie

×

WERELDPREMIÈRE VAN DE GLOEDNIEUWE MG3

26-02-2024
  • MG3 wordt geïntroduceerd met Hybrid+ technologie
  • Volledig nieuwe B-segment hatchback met hoog uitrustingsniveau
  • Ontworpen met MG’s ‘fun-to-drive’ spirit

Een geavanceerde hybride van MG

De volledig nieuwe MG3 is een technologisch geavanceerde hybride B-segment hatchback die prestaties, efficiëntie en raffinement combineert.

Voor het eerst zal de MG3 beschikbaar zijn voor klanten in heel Europa, nadat hij voorheen alleen in het Verenigd Koninkrijk werd aangeboden. Bij de introductie zullen er drie specificaties beschikbaar zijn in Europa, die allemaal de gloednieuwe Hybrid+ aandrijflijn delen. Het hybride systeem van MG biedt ​ een grotere accu en een krachtigere elektromotor in vergelijking met de rest van de hybride B-segment markt en zet hiermee een nieuwe standaard in dit segment.

Deze hatchback uit het B-segment is ruimer dan het vorige model, maar behoudt de compacte afmetingen die van de MG3 inde UK zo’n populair model maakten voor mensen voornamelijk in de stad rijden. De MG3 Hybrid+ beschikt over een hoog uitrustings- en ruimteniveau – vergelijkbaar met de beste in zijn klasse – en biedt klanten zowel praktische mogelijkheden als efficiëntie. Daar bovenop komt nog de MG’s standaardgarantie van zeven jaar/150.000 km.

” De volledig nieuwe MG3, die alle troeven in handen heeft om nummer 1 te worden in zijn klasse, biedt met MG’s opwindende Hybrid+ aandrijflijn aan de klant een combinatie van efficiëntie en prestaties ,” zegt Aiden He, CEO van MG Nordic & Benelux. “De MG3 is verfijnder, maar brengt ook MG’s fun-to-drive filosofie op de markt en is uitstekend uitgerust, zowel met premium interieurfuncties als met het MG Pilot veiligheidssystemen.”

MG3 in een oogopslag

  • Geavanceerde hybride aandrijflijn biedt klanten zuinigheid, raffinement en prestaties
  • Snelst accelererende hybride B-segment hatchback
  • Grotere accucapaciteit dan concurrenten maakt emissievrij rijden langer mogelijk
  • Veelzijdig hybride systeem met aparte generator, waardoor meerdere hybride modi mogelijk zijn
  • Diverse uitrustingsniveaus bieden klanten keuze en value for money
  • Interieur met twee schermen versterkt het premium gevoel in de MG3
  • MG iSMART en MG Pilot bieden connectiviteit en verbeterde veiligheid
  • Nieuwe, grotere afmetingen zorgen voor meer ruimte voor de inzittenden en meer laadruimte

Geavanceerde Hybrid+ aandrijflijn

MG’s Hybrid+-aandrijflijntechnologie maakt zijn debuut in de gloednieuwe MG3 en is het eerste conventionele, niet-plug-in hybride systeem waarmee een MG-model is uitgerust. De kern van het nieuwe Hybrid+ systeem wordt gevormd door vijf elementen: motor, transmissie, accu, elektromotor en generator.

Ondanks de focus op efficiëntie levert de geëlektrificeerde technologie natuurlijk uitstekende prestatievoordelen. MG’s Hybrid Plus aandrijflijn maakt de MG3 tot het snelst accelererende hybride B-segment model in zijn klasse; hij is bijna hernemingen op hoge snelheid – van 80-120 km/u – zijn al even indrukwekkend met slechts 5,0 seconden; opnieuw ongeveer twee seconden sneller dan de concurrentie.

De MG3 Hybrid Plus produceert een gecombineerd vermogen van 143 kW (194 pk) met een zuinig verbruik van 4,4 l/100 km en 100 g/km CO2*. Dit wordt ondersteund door een 1,83 kWh accu, die een groot bereik voor alleen elektrisch rijden mogelijk maakt, wat de efficiëntie aanzienlijk verhoogt.

De gloednieuwe MG3 heeft een 1,5-liter benzinemotor van 75 kW (102) pk) en een elektromotor van 100 kW (136 pk), evenals een aparte generatormotor die een breed scala aan aandrijfmodi mogelijk maakt. Dit levert niet alleen de beste prestaties in zijn klasse voor een hybride hatchback uit het B-segment, maar maakt ook een flexibel gebruik mogelijk, ongeacht de rijomgeving.

Hierdoor kan met de MG3 in de volgende rijmodi worden gereden, die elk automatisch worden geselecteerd door het Hybrid+ systeem:

  • EV – uitsluitend elektrisch rijden zolang de lading dit toelaat
  • In serie – De motor drijft generator aan, die de elektromotor van stroom voorziet voor de aandrijving.
  • In serie en laden – in Series-modus rijden en de batterij opladen bij lage belasting.
  • Rijden en laden – De motor drijft de wielen aan en laadt tegelijkertijd de batterij op via de generator
  • Parallel – Zowel de motor als de elektromotor drijven de wielen aan

De maximumsnelheid bij elektrisch rijden is 80 km/u, wat in combinatie met de hybride batterij met grote capaciteit heel wat elektrisch rijbereik biedt.

De viercilinder 1,5-liter Atkinson-benzinemotor produceert 75 kW (102 pk) en heeft een uitzonderlijk hoog thermisch rendement van 41%. In combinatie met de elektromotor van 100 kW (136 pk) levert het Hybrid+ systeem een breed vermogensbereik over het hele toerenbereik.

Met die krachtigere ​ elektromotor kan een groot deel van het rijden met hoge belasting – accelereren bijvoorbeeld – worden uitgevoerd door elektrische kracht, waarbij de benzinemotor naadloos ondersteunt of het overneemt bij hogere snelheden.

De motor is gekoppeld aan een automatische transmissie met drie versnellingen, die zowel voor een efficiënte als plezierige rijervaring zorgt en bovendien vlotte acceleraties neerzet, met vlotte en verfijnde versnellingsovergangen.

Bestuurders kunnen het reactievermogen van de MG3 aanpassen door te kiezen uit drie rijmodi – Eco, Standaard en Sport. De Eco-modus is gekalibreerd voor een optimaal brandstofverbruik en biedt de bestuurder een soepele gasrespons, terwijl Standard een mix biedt tussen zuinigheid en prestaties en goed werkt voor de meeste soorten ritten. Sport heeft een responsievere kalibratie en haalt het beste uit het gecombineerde vermogen, waarmee de MG3 de beste prestaties in de hybride B-segment hatchbackklasse scoort.

Dynamisch rijgedrag en verfijning

De gloednieuwe MG3 biedt een dynamische rijervaring en een hoog comfortniveau dankzij de samenwerking tussen MG’s ingenieurs in Europa en China, die het chassis en de ophanging hebben afgestemd voor de verschillende markten.

Met compacte afmetingen en een wendbare set-up biedt de MG3 een verfijnd rijgedrag, maar blijft het MG’s ‘fun-to-drive’ gevoel behouden. De wagen maakt gebruik van nieuwe componenten met ultrahoge stijfheid in het chassis, terwijl de ophangingselementen zijn ontworpen om zoveel mogelijk gewicht te besparen én de grip te verbeteren, zowel bij een atletisch weggedrag als voor een comfortabele rit.

De nieuwe MG3 biedt niet alleen een ideale balans tussen comfort en dynamiek, ook op het gebied van raffinement en geluidsonderdrukking scoort hij goed. Ingenieurs hebben zich gericht op motor- en ophangingsbevestigingen, geluidsabsorberende materialen en het ontwerp van de transmissie om lawaai, trillingen en ruwheid te verminderen voor een eersteklas rijervaring.

Uitstekende technologie en uitrusting

De volledig nieuwe MG3 wordt in drie afwerkingsniveau ’s geleverd voor Europese klanten: Standaard, Comfort en Luxe. Elk van deze specificaties gaat de uitdaging aan met andere modellen uit het B-segment op het gebied van technologie en standaardvoorzieningen. ​

Een opvallend kenmerk is de cockpit met twee schermen. Bestuurders beschikken over een 7-inch digitaal instrumentenpaneel en een 10,25-inch centraal infotainmentsysteem. De graphics en reactiesnelheid van de dubbele, zwevende schermen zijn door de MG ingenieurs verbeterd en de pianotoetsschakelaars op de middenconsole zorgen voor maximale veiligheid en gemak tijdens het rijden.

Satellietnavigatie is standaard, net als smartphone-integratie via Apple CarPlay/Android Auto. MG iSMART biedt MG3-klanten connectiviteitsniveaus en functies die eerder worden geassocieerd met premium modellen.

Andere highlights in de uitrusting zijn airconditioning, een audiosysteem met zes luidsprekers en Bluetooth-verbinding, vier USB-poorten en parkeersensoren en -camera achter. Hogere uitrustingsniveaus voegen lederen bekleding, sleutelloze toegang, verwarmde voorstoelen en stuurwiel en een 360-graden camera met parkeersensoren achter toe.

De MG3 profiteert ook van de nieuwste Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Meer veiligheid dankzij de MG Pilot-technologie, waaronder Lane Keep Assist met waarschuwingssysteem voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook, Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning en Traffic Jam Assist.

Een nieuwe en eigentijdse look

De MG3 is een compleet nieuw model en is langer en breder dan het model dat hij vervangt, waardoor er meer binnenruimte vrijkomt voor de inzittenden en de grootste bagageruimte in de hybride klasse van het B-segment.

De nieuwe MG3 is ontworpen door MG’s studio in Shanghai en heeft een reeks stylingkenmerken waaruit klanten kunnen kiezen, waaronder lichtmetalen velgen, LED-koplampen en een nieuw kleurenpalet.

Er zijn zeven lakkleuren beschikbaar voor Europese klanten: Pebble Black, Dover White, Cosmic Silver, Pastel Yellow, Diamond Red, Hampstead Grey en Como Blue.

Technische gegevens MG3 Hybrid+

  • Aandrijflijn ​ : ​ Hybrid+
  • Motor : 1,5-liter viercilinder Atkinson-benzine
  • Motorvermogen : (kW) 75 (max)
  • Motorkoppel (Nm) : 128 (max)
  • Vermogen elektromotor (kW) : 100 (max)
  • Koppel elektromotor (Nm) : 250 (max)
  • Gecombineerd vermogen – vermogen (kW) : 143 (max)
  • Gecombineerd vermogen – koppel (Nm) : 425 (max)
  • Transmissie Automatische drieversnellingsbak
  • Accucapaciteit ​ : 1,83kWh – 350V
  • Aangedreven wielen ​ : Voor
  • Max. snelheid (km/u) : 170
  • 0-100 km/u tijd : 8,0 seconden
  • 80-120 km/u tijd ​ : 5,0 seconden
  • CO2 (g/km) : 100*
  • Brandstofverbruik (l/100km) : 4,4*
  • Hoogte (mm) : 1.502
  • Lengte (mm) : 4.113
  • Breedte (mm) ; 1.797
  • Wielbasis (mm) : 2.570
  • Totaalgewicht (kg) :1.733
  • Bagageruimte (liter) : 293
  • Aantal zitplaatsen ​ : 5

* Onderhevig aan WLTP homolgatie

Over MG

MG Motor werd opgericht in 1924 en kan bogen op een geschiedenis die bijna een eeuw omspant. Onze wortels liggen diep verankerd in ons eerste project, de MG 14/28 Super Sports car, een meesterwerk gemaakt door de iconische Cecil Kimber. Doordrenkt van innovatie en gevoed door een toewijding aan de toekomst, is onze focus op elektriserende wijze verschoven naar het bedenken van duurzame en toegankelijke mobiliteit voor iedereen.

Vandaag de dag worden onze waarden weerspiegeld in de MG4 Electric, een bekroonde hatchback die onze toewijding aan het leveren van vooruitstrevende, technologisch geavanceerde en opwindende elektrische voertuigen onderstreept.

MG Motor’s missie is eenvoudig maar diepgaand: het democratiseren van mobiliteit. Ons gevarieerde aanbod, met benzine-, elektrische en hybride voertuigen, omvat veelzijdige hatchbacks, functionele stationwagons en ruime SUV’s, allemaal boordevol geavanceerde technologie.

Elk MG-voertuig getuigt van design van wereldklasse en wordt versterkt door onze royale fabrieksgarantie van 7 jaar/150.000 km.

Ga voor meer informatie over het verkoopnetwerk en de voertuigmodellen van MG Motor in Europa naar onze website: www.mgmotor.eu ​

Afbeeldingen in hoge resolutie en alle beschikbare specificaties van MG voertuigen vindt u hier : https://news.mgmotor.eu/press/

Recent blogs