Selecteer uw locatie

×

MG ZS EV vs. MG Marvel R Electric: volledig elektrische SUV’s voor verschillende behoeften

06-04-2021
Met de onthulling van de nieuwe MG Marvel R Electric krijgt MG’s Europese aanbod steeds meer vorm. Na de succesvolle lancering van ‘s werelds eerste, echt betaalbare, volledig elektrische SUV – de MG ZS EV – en de ruimere MG EHS Plug-in Hybrid die het beste van twee werelden biedt, staat de nieuwe Marvel R Electric aan de top van het aanbod als een nieuw luxemodel. Daarmee biedt MG twee volledig elektrische SUV’s voor bestuurders die jong van hart zijn en klaar zijn om een ​​nieuwe elektrische levensstijl te omarmen, met verschillende kenmerken en voor verschillende doelgroepen.

Dankzij de onovertroffen combinatie van begeerlijke eigenschappen en scherpe prijzen stond de MG ZS EV al snel in de top 5 van bestverkochte elektrische auto’s in verschillende Europese landen. Opvallend is ook de belangstelling van particulieren: mensen die met eigen geld een auto kopen en daardoor een zeer weloverwogen keuze maken.

Daarna werd de MG EHS Plug-in Hybrid aan het aanbod toegevoegd. Deze grotere SUV maakt gebruik van baanbrekende plug-in hybridetechnologie die een laag verbruik en dito emissies combineert met optimaal rijplezier. De plug-in hybride SUV maakt duurzaam rijden mogelijk zonder al te veel zorgen over de actieradius.

Nu opent MG het volgende hoofdstuk met de aanstaande lancering van de Marvel R Electric. Dit is MG’s geheel nieuwe, volledig elektrische SUV van de tweede generatie. Het betreft een typische ‘lifestyle’ SUV die meer inspeelt op de wensen van automobilisten die hogere eisen stellen aan uitstraling, luxe en technologie.

Groeiend aanbod voor verschillende behoeften

De duidelijke missie van MG is om elektrische mobiliteit toegankelijk te maken voor bestuurders die jong van hart zijn en klaar zijn om een ​​nieuwe elektrische levensstijl te omarmen, met slimme, praktische, veilige en technologisch geavanceerde auto’s in verschillende segmenten voor verschillende behoeften.

Met de MG Marvel R Electric biedt MG, naast de MG EHS Plug-in Hybrid, een tweede model in het C-SUV-segment. Met een lengte van 4.674 mm en een wielbasis van 2.800 mm is de Marvel R Electric merkbaar groter in vergelijking met de MG ZS EV, perfect voor wie waarde hecht aan een ruim interieur met royale zitplaatsen.

Ook speelt de MG Marvel R Electric in op de wensen van automobilisten die hogere eisen stellen aan uitstraling, luxe en techniek. Behalve zijn opvallende en vooruitstrevende exterieurdesign, biedt hij ook een digitale cockpit met een 19,4″ ‘zwevende’ touchscreen.

De MG ZS EV is 4.314 mm lang en valt daarmee in het kleinere B-SUV-segment. Ondanks de compactere buitenafmetingen biedt de ZS EV een indrukwekkend praktisch interieur. Hij heeft een ruime bagageruimte van 448 liter, waarmee het model de meer praktische automobilist tegemoetkomt.

Met deze twee SUV’s speelt MG ook in op de uiteenlopende behoeften van Europese automobilisten op het gebied van prestaties en actieradius. De MG ZS EV combineert een aantrekkelijke, scherpe prijsstelling met ansprekende prestaties dankzij de efficiënte elektromotor van 105 kW (143 pk) en een actieradius van 263 kilometer (WLTP).

De Marvel R Electric zal meer veeleisende automobilisten aanspreken met zijn indrukwekkende aandrijflijn en actieradius van meer dan 400 kilometer. Je kunt kiezen uit de Tri-Motor aandrijflijn – met drie elektromotoren, vierwielaandrijving en een vermogen van 212 kW (288 pk) – en een achterwielaangedreven versie met twee elektromotoren. MG maakt in een later stadium de definitieve specificaties van beide varianten bekend.

De MG ZS EV en MG Marvel R Electric zijn beide geschikt voor DC-snelladen, waarmee de batterij in circa 40 minuten tot 80% is op te laden.

MG Pilot voor optimale veiligheid

Ondanks dat de MG Marvel R Electric een grotere auto is met krachtigere prestaties dan de MG ZS EV, verschillen ze qua standaarduitrusting nauwelijks. De uitrusitng is verrassend uitgebreid in beide modellen. MG maakt zijn belofte waar om prettig en comfortabel elektrisch rijden toegankelijk te maken voor het grote publiek. Hetzelfde geldt voor veiligheid. Mede dankzij het uitgebreide assortiment van geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) onder de naam MG Pilot, was de MG ZS EV de eerste volledig elektrische SUV in het B-segment die het maximum van vijf sterren behaalde bij de Euro NCAP-crashtests.

De nieuwe MG Marvel R Electric zet opnieuw een stap voorwaarts op het gebied van veiligheid. Ten opzichte van de ZS EV en EHS Plug-in Hybrid biedt de Marvel R Electric twee extra, nieuwe veiligheidsfuncties: ELK (vluchtstrookbewaking) en DWS (slaperigheidswaarschuwingssysteem).

Beschikbaarheid

Welke smaak en voorkeur je ook hebt, MG heeft een elektrische auto die bij iedereen past. En er komt nog meer aan, zoals de MG5 Electric, ‘s werelds eerste volledig elektrische stationwagen.

De MG ZS EV is in Nederland leverbaar voor prijzen vanaf € 30.985,-.

De MG Marvel R Electric wordt medio juni op de Europese markt geïntroduceerd. De luxe, vooruitstrevende en krachtige MG Marvel R Electric zit in een hogere prijsklasse dan de MG ZS EV. De vanafprijs is nog niet bekend. Blijf ons volgen voor meer informatie.

Recent blogs