Selecteer uw locatie

×

MG ZS EV uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar 2022’ in Zweden

07-01-2022
De MG ZS EV is door het Zweedse magazine Teknikens Värld uitgeroepen tot ‘Car of the Year 2022’. De familie-SUV wordt geroemd als ‘enige écht bruikbare EV met een betaalbare prijs op de Zweedse markt’.

Teknikens Värld is een toonaangevend automotive tijdschrift in Zweden. De autotests van het medium zijn intensiever dan gebruikelijk, waarbij de modellen op alle fronten uitvoerig worden beoordeeld. De test met de vernieuwde MG ZS EV maakte veel indruk. Het model wordt geroemd om zijn prestaties tijdens de remtest, evenals de recente verbeteringen ten aanzien van actieradius en laadsnelheden.

“De elektrische MG ZS EV veroverde de Zweedse markt op stormachtige wijze omdat hij voldoet aan de vraag van vele automobilisten: een elektrische auto die je je daadwerkelijk kunt veroorloven. De recent vernieuwde MG ZS EV met een grotere actieradius en kortere laadtijden, maar met nog steeds een betaalbare prijs, is de slimme keuze voor de Zweedse EV-rijder”, is in Teknikens Värld te lezen.

Nóg een MG op de lijst

Van de tien geselecteerde modellen die streden om de overwinning bij de ‘Car of the Year 2022’-verkiezing van Teknikens Värld is nóg een MG-model te vinden. Behalve de MG ZS EV die op de eerste plaats eindigde, staat de MG Marvel R Electric op nummer 8 in de lijst. Volgens het magazine bewijst de Marvel R Electric dat hij niet alleen concurrerend is qua prijs, maar ook meedoet in de premium klasse. In het eindoordeel wordt de MG Marvel R Electric geprezen om zijn hoge kwaliteit, royale uitrusting en hoge comfortniveau.

“Wij zijn zeer verheugd dat we deze prijs hebben gewonnen. Dat een nieuw automerk deze prijs wint, toont aan dat we ongelooflijk goede producten te bieden hebben ondanks de zware concurrentie. 2022 wordt een geweldig jaar en met de lancering van nieuwe modellen belooft MG een van Zwedens toonaangevende elektrische automerken te worden”, aldus Tomas Ernberg van Hedin MG Zweden.

Veel vraag naar prijswinnende EV

Met de introductie van de MG ZS EV in oktober 2019 zorgde het merk direct voor een ontwrichting van de EV-markt. De MG ZS EV was de eerste 100% elektrische SUV die werkelijk betaalbaar is voor het grote publiek en tegelijkertijd voldoet aan alle behoeften op het gebied van functionaliteit, veiligheid, uitrusting en prestaties.

Het is niet voor niets dat de ZS EV in zijn eerste verkoopjaar al meer dan 15.000 klanten wist te bekoren, waarmee het model topposities bereikte in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Frankrijk. Bovendien was de MG ZS EV de allereerste, 100% elektrische SUV in het B-segment die een Euro NCAP-veiligheidsscore van vijf sterren kreeg toebedeeld. Als uitblinker in zijn segment werd de MG ZS EV ook nog door de Vlaamse Automobielbond (VAB) uitgeroepen tot ‘Gezinsauto van het Jaar 2021’ in de categorie ‘Elektrisch’.

Net zo bijzonder was de vliegende verkoopstart van de MG ZS EV in Zweden. Bij het introductie-evenement van MG in Stockholm stonden mensen letterlijk buiten in de regen te wachten om de modellen van dichtbij te aanschouwen. Na de verkoopstart eind april 2021 groeide de MG ZS EV al snel uit tot één van de bestverkochte elektrische auto’s in Zweden, met ruim 5.000 bestellingen tot einde van het jaar.

Recent blogs