Selecteer uw locatie

×

MG officieel partner van Franse voetbalclub Olympique Lyon

25-06-2021
MG is vanaf seizoen 2021/2022 de officiële partner van de Franse voetbalclub Olympique Lyon. Daartoe hebben beide partijen een driejarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Als onderdeel van het partnerschap is onder andere het MG-logo op de mouw van het Olympique Lyon-shirt te zien voor de komende drie seizoenen.

Met het partnerschap met Olympique Lyon heeft MG zich verbonden aan één van de grootste en bekendste voetbalclubs uit Frankrijk. De club komt uit in de Ligue 1 en neemt komend seizoen voor de 24ste keer in de clubgeschiedenis deel aan een Europees hoofdtoernooi.

De hoeveelheid aandacht en publiciteit rondom Olympique Lyon is voor MG ideaal om de bekendheid van het merk in de regio te vergroten. Vooral in Frankrijk, waar in één jaar tijd al 80 MG Brandstores zijn geopend. Het doel is om tegen het einde van dit jaar 100 tot 120 Brandstores operationeel te hebben.

Behalve het MG-logo dat de komende drie seizoenen op het thuis- en uitshirt van Olympique Lyon schittert en daarmee veelvuldig in beeld zal verschijnen, krijgen ook de spelers, de staf en een deel van het management de beschikking over een MG, waarmee het merk dus ook als duurzame mobiliteitspartner fungeert.

Het gaat om de volledig nieuwe, 100% elektrische MG Marvel R Electric en de stijlvolle MG EHS Plug-in Hybrid die de komende drie seizoen veelvuldig rondom het Groupama-stadion van Olympique Lyon te zien zullen zijn. Tevens dragen deze MG-modellen bij aan het doel van Olympique Lyon om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen door verantwoordelijker gedrag op het gebied van mobiliteit aan te nemen.

Trotse nieuwe partner

Jean-Michel Aulas, President van Olympique Lyon: “Wij zijn vereerd om MG Motor te verwelkomen bij onze nieuwe partners. De samenwerking met dit iconische automerk stelt ons in staat om ons gemeenschappelijke doel voor een schonere mobiliteit te verwezenlijken, ondersteund door belanghebbenden in de sport.”

Xinyu LIU, CEO van MG Motor France en VP Sales MG Motor Europe: “Er zijn veel redenen waarom we een samenwerking met Olympique Lyon zijn aangegaan. Allereerst heeft de club geweldige resultaten behaald in de Franse Ligue 1 en Europese competities. Ten tweede is Olympique Lyon een voorstander van milieuvriendelijke activiteiten. Wat dat betreft delen we een gemeenschappelijk doel.”

Recent blogs