Selecteer uw locatie

×
Cyberster-MG-Life

MG heden en toekomst

30-08-2023
  • MG heeft in de eerste helft van 2023 een spectaculaire groei gerealiseerd in de Europese verkoopcijfers (110.985 eenheden), waarbij het aantal verkochte auto’s nu al de totale verkoopcijfers voor heel 2022 (was 110.317 eenheden) overtreft.
  • In 2023 steeg het volume van MG in de EU van 59.300 naar 71.361 eenheden.
  • Europa wordt naar verwachting het eerste overzeese gebied voor MG Motor dat dit jaar een verkoopvolume van meer dan 210.000 eenheden bereikt.
  • MG in de Top 10 BEV-merken in BENELUX na de eerste helft van 2023.
  • Twee nieuwe versies in de MG4 line-up: MG4 Electric XPOWER en MG4 Electric Trophy Extended Range
  • Nieuwe MG EHS met een dynamischer design en een herziene multimedia-interface verkrijgbaar vanaf € 37.385.
  • De MG Cyberster is klaar om een nieuw hoofdstuk te schrijven in de geschiedenis van MG en zal naar verwachting in de tweede helft van 2024 verkrijgbaar zijn in Europa.
  • MG kondigt 4 nieuwe modellen aan in 2024

MG Motor kondigt met veel trots de spectaculaire cijfers aan voor de eerste helft van 2023. MG realiseerde een verkoopgroei in Europa in de eerste helft van 2023 (110.985 eenheden), waarbij het aantal verkochte auto’s nu al de totale verkoopcijfers voor heel 2022 (was 110.317 eenheden) overtreft. De Europese regio wordt naar verwachting het eerste overzeese gebied voor SAIC Motor dat dit jaar een bruto verkoopvolume van meer dan 210.000 eenheden bereikt.

De voortdurende inspanningen van het merk om Europese consumenten te boeien, hebben geleid tot een aanzienlijke toename van het volume binnen de EU. Van een indrukwekkende 59.300 eenheden in het voorgaande jaar is de verkoop van MG gestegen naar 71.361 eenheden in 2023. Deze opmerkelijke groei is een bewijs van MG’s toewijding aan het leveren van kwaliteitsauto’s die aanslaan op de Europese markt.

MG Motor ligt op koers om dit jaar nog een mijlpaal te bereiken. De Europese regio zal naar verwachting de eerste overzeese markt worden waar MG Motor een bruto verkoopvolume van meer dan 210.000 eenheden zal behalen. Deze prestatie onderstreept de sterke aanwezigheid van het merk en de groeiende vraag naar MG-voertuigen in het Europese autolandschap.

In de BENELUX heeft MG zijn stijgende populariteit bewezen door een plaats te veroveren in de top 10 van BEV-merken in de eerste helft van 2023. Deze prestatie weerspiegelt de toenemende aantrekkingskracht van het merk en het groeiende klantenbestand in de regio.

MG Motor blijft innoveren en zijn productaanbod uitbreiden om tegemoet te komen aan uiteenlopende voorkeuren en behoeften. De introductie van twee versies aan het MG4-gamma, de MG4 Electric XPOWER ( vanaf € 42.285 ) en MG4 Electric Trophy Extended Range ( vanaf € 41.285 ), toont MG’s toewijding aan duurzame mobiliteitsoplossingen zonder concessies te doen aan prestaties en stijl.

Bovendien heeft het merk de vernieuwde MG EHS onthuld met een opgefrist design en een verbeterde multimedia-interface, verkrijgbaar voor een toegankelijke vanafprijs van € 37.385. Dit aanbod toont MG’s missie om Europese klanten geavanceerde technologie en eigentijds design aan te bieden

Bovendien legt de constructeur de link naar het roemrijkeverleden van het merk met de MG Cyberster, die naar verwachting in de tweede helft van 2024 in Europa zal debuteren.

MG Motor heeft verder heel ambitieuze plannen voor 2024, met de aankondiging van maar liefst vier nieuwe modellen.

Aiden He, CEO van MG Motor Nordic and Benelux, zegt: “Omdat MG snel groeit in Europa, nieuwe modellen introduceert, nieuwe markten betreedt, Brand Stores opent en ons verkoopnetwerk uitbreidt, evalueren we ons verkoopmodel in elke markt op regelmatige basis. MG werkt met partners die op één lijn zitten met onze denkwijze en aanpak, om onze klanten de beste service én proximiteit te kunnen garanderen.”

MG4 XPower

EHS Facelift

Cyberster

Recent blogs