Selecteer uw locatie

×

MG: vijf keer meer omzet in 2021 dan in 2020

06-07-2021

– MG ZS EV bestverkochte elektrische auto in Zweden
– Eerste keer: meer dan 5.000 voertuigen verkocht in één maand in Europa

MG liet in de eerste helft van 2021 een nieuw verkooprecord noteren. Ondanks de pandemie verkocht het merk dit jaar bijna vijf keer zoveel voertuigen op het vasteland van Europa vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Hoewel de totale aantallen naar internationale maatstaven nog bescheiden zijn, is Matt Lei, CEO van MG Motor Europe, erg trots op de verkoopresultaten die behaald werden in continentaal Europa: 7.103 eenheden in het eerste halfjaar van 2021 vergeleken met 1.431 eenheden in de eerste zes maanden van 2020.

In juni werden 2.358 stuks verkocht. Gecombineerd met de verkoopcijfers van MG in het Verenigd Koninkrijk (2.832 in juni en 13.592 van januari tot juni), verkocht MG in het eerste halfjaar van 2021 maar liefst 5.190 auto’s op het vasteland van Europa 20.695 stuks in totaal. Dat is een nieuw verkooprecord voor MG Motor Europe.

“We zijn een reis in Europa begonnen met een nieuw merk van een nieuwe fabrikant. We zijn nu twintig maanden onderweg. Het is heel goed om te zien dat onze producten al met zoveel enthousiasme worden begroet in Europa”, zegt Matt Lei.

MG maakte indruk met zijn Europese verkoopresultaten over heel 2020, toen de teller op 7.155 registraties eindigde. Toen de 100% elektrische MG ZS EV zijn eerste volledige verkoopjaar doormaakte – in Nederland (te koop sinds oktober 2019), Noorwegen (sinds februari 2020), IJsland en Denemarken (beide vanaf april) – realiseerde het merk niet alleen uitstekende verkoopresultaten, maar bereikte het ook top 10 posities.

In Noorwegen was de MG ZS EV bijvoorbeeld de nummer 8 bestverkochte auto overall en de zevende bestverkochte elektrische auto met een marktaandeel van 4,85% op de BEV-markt (Battery Electric Vehicle). In België werd de MG ZS EV uitgeroepen tot Family Car of the Year.

In 2021 deed MG het nog beter. Het merk werd geïntroduceerd in Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. MG deed een paar maanden geleden ook zijn intrede in Italië, Spanje en Zweden, met een onmiddellijk verkooprecord in juni voor de MG ZS EV als bestverkochte elektrische auto. Daarnaast lanceerde MG een nieuw model voor het vasteland van Europa: de MG EHS Plug-in Hybrid. Tot nu toe heeft MG al 2.324 stuks van deze aantrekkelijke plug-in hybride verkocht.

Een andere mooie prestatie is het feit dat MG nu al in zestien Europese markten te koop is. Er zijn nu meer dan 200 MG Brandstores en servicepunten in gebruik in Europa en het merk verwacht tegen het einde van het jaar 400 MG Brandstores operationeel te hebben.

Verder kondigde MG aan dat het zijn portfolio in de tweede helft van 2021 verder zal uitbreiden met meerdere geheel nieuwe, volledig elektrische modellen. De MG Marvel R Electric – een geheel nieuwe generatie C-SUV – wordt eind september 2021 in de Europese MG Brandstores verwacht. MG wacht ook met spanning op de nieuwe MG5 Electric, ‘s werelds eerste volledig elektrische stationwagen, die tegen het einde van dit jaar op de markt komt.

Matt Lei: “MG zal zijn modellengamma snel uitbreiden. In 2022 kunnen we nog meer elektrische modellen verwachten. Uiteindelijk denken we dat vijf à zes nieuwe modellen aan onze behoeften zullen voldoen. Ons doel is om de EV-markt in Europa te ontwrichten met verbluffend ontworpen voertuigen met een uitstekende kwaliteit en afwerking en veel geavanceerde technologie voor een eerlijke prijs.

Recent blogs