Selecteer uw locatie

×

VIDEO: MG onthult nieuwe Cyberster concept

09-04-2021
MG heeft de nieuwe Cyberster concept onthuld. De spectaculaire, volledig elektrische tweezits sportwagen verlegt de grenzen tussen traditionele mobiliteitsscènes en e-sportentertainment, met een energievol ontwerp, toonaangevende prestaties en de allernieuwste technologie.  

De MG Cyberster is ontworpen door het wereldwijde ontwerpteam van MG. Hij heeft de klassieke cabrioletvorm overgenomen en herinnert aan de MG-traditie, waarbij hij een aantal stijlkenmerken ontleent aan de klassieke MGB Roadster. De voorzijde wordt gekenmerkt door MG’s klassieke ronde koplampen en slanke grille, in combinatie met interactieve ‘Magic Eye’-koplampen die openen als ze worden ingeschakeld. Voor optimale aerodynamische prestaties heeft de MG Cyberster de grille omgevormd tot een aerodynamisch luchtkanaal dat naar de voorwielen leidt, een interpretatie van de nieuwe esthetiek in het EV-tijdperk.

Een ander opvallend detail is de ‘laser belt’ LED-strip aan de zijkant van de auto. Het afgeplatte ‘kamm tail’-ontwerp kenmerkt de achterzijde. De LED-achterlichten die plat in de achterzijde van de auto zijn geïntegreerd, projecteren een digitaal beeld dat het Britse erfgoed van MG weerspiegelt. Bovendien versterken de 7-spaaks ‘hacker blade’-wielen met centrale wielmoer de algehele dynamische uitstraling van de MG Cyberster.

De MG Cyberster heeft een verbluffend interieur dat perfect past bij het dynamische uiterlijk van de tweezits sportwagen. Het ‘digital fiber’ interieurthema heeft een op de bestuurder gerichte lay-out, met een links en rechts gescheiden cockpitontwerp. In het intereur zien we ook een tweede centraal scherm. De bediening van alle voorzieningen gaat uitsluitend via de touchscreen.

Module-loze batterij

In termen van prestaties integreert de MG Cyberster uitzonderlijke prestaties en slimme technologie. De sportwagen heeft een intelligente, volledig elektrische architectuur met een verbeterde versie van de module-loze batterijtechnologie (CTP). Hiermee biedt de MG Cyberster een indrukwekkend bereik van 800 kilometer en accelereert hij van 0-100 km/u in minder dan drie seconden. Intelligente rijtechnologie, actieve updatetechnologie, 5G-connectiviteit en niveau 3 autonome rijcapaciteiten manifesteren de geavanceerde slimme technologie.

Carl Gotham, directeur van SAIC Design Advanced London: “De Cyberster is een gewaagd concept dat sterk naar de toekomst van MG kijkt. Het concept raakt ons erfgoed, maar nog belangrijker: het bouwt voort op onze geavanceerde technologie en design. Sportwagens zijn de levensader van het MG-DNA en Cyberster is een enorm opwindend concept voor ons.”

In 2024 is het precies honderd jaar geleden dat het iconische Britse automerk MG (Morris Garages) werd opgericht. Het aanstaande jubileum is een mooie gelegenheid om te dromen van een verbinding tussen het oude en het vernieuwde merk. Met de MG Cyberster toont het merk zijn sportieve ambities, terwijl het de mogelijkheden van een toekomstige sportwagen verkent.

Recent blogs