Selecteer uw locatie

×

MG SCHAKELT VERMOGEN IN OP GOODWOOD

16-07-2023
  • Drie wereldprimeurs op Goodwood
  • Volledig elektrische, high-performance MG’s losgelaten op de beroemde heuvelklim
  • Cyberster, MG4 Electric XPOWER en EX4 in de First Glance Paddock
  • MG begint viering eeuwfeest in stijl

MG kwam naar het Goodwood Festival of Speed met spectaculaire elektrisch aangedreven wagens. Er waren niet minder dan drie wereldprimeurs, waaronder de langverwachte eerste rit van de Cyberster roadster, de gloednieuwe MG4 Electric XPOWER en de opvallende EX4 concept car die speciaal voor Goodwood is ontworpen door MG’s designteam in Londen.

De tweezits Cyberster en de MG4 EV XPOWER die beide verzengende acceleraties leveren, waren twee van de sterattracties op de Goodwood Hill.

De MG4 Electric XPOWER, momenteel de krachtigste MG productieauto met 435 pk en 600 Nm koppel, gebruikt zijn innovatieve configuratie met dubbele motor om het vermogen aan de vier wielen te leveren en op die manier bliksemsnel aan de startlijn te kunnen vertrekken.

De XPOWER, die in staat is om in 3,8 seconden van 0-100 km/u te accelereren, bleek op de heuvelklim even snel te zijn als de Cyberster.

De hertog van Richmond werd ook getrakteerd op een preview van de spectaculaire cabriolet door de vooraanstaande Britse ontwerper Carl Gotham, wiens in Londen gevestigde team een sleutelrol speelde bij het creëren van dé sportauto voor het elektrische tijdperk, en dit met een klassieke MG roadster styling.

MG onthulde ook een derde high performance auto, nl het EX4 concept dat de Metro 6R4 rallylegende van de jaren ’80 op gedurfde wijze opnieuw vormgeeft. ​ Deze gaat nu met zijn tijd mee en wordt voortbewogen door de krachtige elektrische aandrijflijn van de MG4 Electric XPOWER.

De EX4 is ontworpen door het MG team in Londen en heeft een opvallende kleurstelling die speciaal voor Goodwood is ontworpen. Een leuke manier om de 40e verjaardag van de legendarische Metro 6R4 te vieren.

Goodwood’s unieke atmosfeer is de perfecte plek om de nieuwe generatie elektrische MG’s te showen. Het is bovendien een geweldige manier om de aftrap te geven voor ons honderdjarig jubileum.”

Recent blogs