Välj din plats

×

MG förlänger nybilsgarantin till 7 år

10-12-2020
MG ändrar sina garantivillkor för nya och befintliga kunder på den europeiska marknaden. Från och med den 1 januari 2021 kommer den helelektriska MG ZS EV, den nya MG EHS Plug-in Hybriden och framtida MG-modeller ha en garanti på 7 år / 150 000 km som standard. Detta förlänger den aktuella garantiperioden med två år.

Från 5 till 7 års nybilsgaranti

Den utökade fabriksgarantin på 7 år / 150 000 km gäller för hela fordonet, inklusive de elektriska drivkomponenterna, såsom litiumjonbatteriet och elmotorn. Korrosionsskyddsgarantin för MG ZS EV och nya MG EHS Plug-in Hybrid är också 7 år och i detta fall oavsett körsträcka.

För kunder som har köpt en ny MG ingår även gratis vägassistans det första året efter registrering. Om bilen servas hos MG: s officiella återförsäljare förlängs dock den kostnadsfria vägassistansen med ett år i taget och som högst sju år i rad. Garantin kan naturligtvis överlåtas till nästkommande ägare.

Gratis uppgradering för befintliga MG ägare 

Detta är dock inte allt: för kunder som köpte en ny MG 2019 eller 2020 kommer tillverkarens garanti att uppgraderas till de nya villkoren – gratis. Dessutom behåller de fabriksgarantin på 8 år / 150 000 km som för närvarande finns på litiumjonbatteriet.

Smarta SUVar

Den nya MG EHS Plug-in Hybrid är MG: s andra modell på den europeiska marknaden. Den rymliga, säkra och framför allt välutrustade SUV: en använder avancerad plug-in hybridteknik som kombinerar låg bränsleförbrukning och utsläpp med optimal körglädje. MG EHS Plug-in Hybrid ligger i ett högre segment än den helelektriska MG ZS EV, som har haft stor framgång sedan lanseringen i oktober 2019 och för närvarande är en av de bästsäljande elbilarna i flera europeiska länder.

Senaste pressmeddelanden