Selecteer uw locatie

×

MG bereikt mijlpaal met 1 miljoen verkochte auto’s overzee

18-07-2022
MG blikt terug op de succesvolle terugkeer en de groei die het heeft doorgemaakt sinds het merk in 2007 nieuw leven werd ingeblazen door het Chinese moederbedrijf. Het iconische Britse automerk met een grote sportieve historie maakt indruk door altijd in te spelen op de behoeften van de klant, door te durven veranderen en altijd jong te blijven. Na vele hoogtepunten heeft MG nu een nieuwe mijlpaal bereikt met 1 miljoen verkochte auto’s overzee sinds de comeback van het merk in 2007.

In de aanloop naar het 100-jarige bestaan van MG, dat in 1924 werd opgericht als Morris Garages en in de jaren daarna een grote bijdrage leverde aan de wereldwijde autosportgeschiedenis, boekt de autofabrikant klinkende verkoopresultaten buiten zijn thuisland China.

Om preciezer te zijn: sinds 2007 heeft MG nu meer dan een miljoen auto’s overzee verkocht. Dat is ongeveer de helft van de totale MG-verkoop. Ondertussen is MG dankzij de sterke onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten en solide overzeese activiteiten ook ‘Champion of China’s Single Brand Overseas Sales’, nu zelfs voor het derde achtereenvolgende jaar.

Inmiddels worden de modellen van MG verkocht in 84 landen, terwijl het merk wereldwijd 6 miljoen fans heeft aangetrokken op sociale media en vooral geliefd is bij jonge consumenten over de hele wereld.

MG ZS (EV): wereldwijd geprezen

Een belangrijke bijdrage aan de mijlpaal van 1 miljoen verkochte auto’s overzee komt van de MG ZS. Door zijn veelgeprezen design, hoge veiligheidsniveau, solide kwaliteit en scherpe prijsstelling kende de MG ZS een vliegende start. Met name in Europa met de volledig elektrische MG ZS EV. De emissievrije SUV trok in zijn eerste verkoopjaar al meer dan 15.000 klanten. Daarmee bereikte hij topposities in het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zweden, Nederland en Frankrijk.

Tevens was de MG ZS EV de allereerste, volledig elektrische SUV in het B-segment die een Euro NCAP-score van vijf sterren kreeg toebedeeld voor zijn uitstekende veiligheidsniveau. Het model behaalde ook het maximum van vijf sterren bij de Australische ANCAP-veiligheidstests, de zusterorganisatie van Euro NCAP. Niet veel later werd de MG ZS EV in 2021 uitgeroepen tot ‘Elektrische Gezinsauto van het Jaar’ door de Vlaamse Automobielbond (VAB) in België. Daarna werd hij uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar 2022’ door het toonaangevende Zweedse automagazine Teknikens Värld.

In mei 2022 bereikte de MG ZS de nummer 1-positie in het SUV-segment in onder andere Australië en Chili. In het eerste kwartaal behoorde MG ook tot de top 10 van bestverkochte merken in 18 landen in de wereld.

Op weg naar de volgende miljoen

Met de lancering van de nieuwe MG4 Electric later dit jaar zet MG zijn wereldwijde groei ongestoord voort. Met een aantrekkelijk design, ruim interieur en indrukwekkende technologie komt de compleet nieuwe, 100% elektrische hatchback tegemoet aan de grote wereldwijde vraag naar emissievrije en intelligente mobiliteitsbehoeften. Het is een strategisch model dat in alle werelddelen verkocht zal worden en het overzeese portfolio van MG verder versterkt, op weg naar de volgende miljoen overzeese verkopen.

Vertrouwend op het vooruitstrevende Research & Development-team van SAIC Motor, de allround samenwerking van meerdere ontwerpcentra in de wereld en de wereldwijde toeleveringsketen, behandelt MG elk model met dezelfde wereldwijde normen. Vrijwel alle MG-modellen voldoen aan strenge Europese normen zoals REACH en E-MARK. Gecombineerd met de hoge veiligheidscertificeringen en standaard 7 jaar fabrieksgarantie biedt MG extra vertrouwen en gemoedsrust aan klanten over de hele wereld.

Recent blogs