Selecteer uw locatie

×

MG ZS EV: de eerste echt betaalbare elektrische SUV in het B-segment

01-10-2020
De veelzijdige MG ZS EV is de eerste, echt betaalbare, 100% elektrische gezinsauto die geen concessies doet op het gebied van stijl, comfort of ruimte. De ruime SUV in het B-segment is leverbaar met keuze uit vijf carrosseriekleuren en twee uitrustingsniveaus. De prijzen beginnen bij € 30.985,-.

Matt Lei, CEO van MG Motor Europe: “We zijn verheugd dat we veel landen hebben toegevoegd aan het Europese verkoopnetwerk waar MG is gestart met de levering van de MG ZS EV. We zien een toenemende vraag naar elektrische voertuigen en plug-in hybrides. Automobilisten staan klaar om de veranderingen in mobiliteit te omarmen. Consumenten zijn enthousiast over onze nieuwe, 100% elektrische SUV in het B-segment.”

Slim en duurzaam

De nieuwe MG ZS EV combineert MG’s eigentijdse design met de modernste EV-technologie voor automobilisten die slimmer en vooral duurzamer willen rijden. De ZS EV wordt aangedreven door een elektromotor met 105 W (143 pk) en 353 Nm, goed voor een krachtige acceleratie van 0-50 km/u in 3,1 seconden en van 0-100 km/u in 8,1 seconden. Met zijn 44,5 kWh lithium-ion batterij staat de MG ZS EV garant voor een actieradius van 263 km (WLTP). De bestuurder heeft de keuze uit drie rijmodi – Eco, Normal of Sport – om het karakter van de motor aan te passen voor extra efficiency of meer sportiviteit.

Het batterijpakket is vloeistofgekoeld, wat de efficiëntie optimaliseert. Bovendien is de batterij bij een DC-snellaadstation in circa 40 minuten tot 80% opgeladen. De MG ZS EV wordt standaard geleverd met twee laadkabels voor het opladen via een huishoudelijk stopcontact op bij een (openbaar) AC-laadpunt. In laatstgenoemde geval duurt het tussen de 6 en 7,5 uur om de batterij volledig op te laden dankzij de 6,6 kW boordlader.

Het batterijpakket is gecertificeerd voor veiligheid en water- en stofbestendigheid. Tevens is het pakket verstevigd met een stang en bedekt met een gegoten aluminium frame, dat beschermt tegen krassen, waterspatten en kuilen in het wegdek.

Comfort, ruimte en luxe

De MG ZS EV doet geen concessies op het gebied van comfort, efficiëntie of sportiviteit. Het interieur is smaakvol afgewerkt met zachte, luxe materialen. Het multimediasysteem met 8” touchscreen en smartphoneconnectie via Apple CarPlay of Android Auto biedt ook DAB digitale radio en satellietnavigatie. De Luxury-uitvoering van de MG ZS EV beschikt ook over een achteruitrijcamera, stoelverwarming, dodehoekdetectie en waarschuwing voor voertuigen achter de auto, elektrisch inklapbare zijspiegels en een panoramisch zonnedak.

Dankzij zijn royale afmetingen is de MG ZS EV uitermate geschikt als gezinsauto. De binnenruimte is ongeëvenaard voor een B-segment SUV. De bagageruimte biedt een royale inhoud van 448 liter. Door de in twee delen neerklapbare achterbank is de bagageruimte nog eens uit te breiden tot 1.116 liter. De praktische bruikbaarheid wordt nog extra versterkt door de daklast van 75 kg en de vele opbergvakken in het interieur. Verder is de MG ZS EV geschikt om een fietsendrager mee te nemen dankzij de maximale trekhaakbelasting van 75 kg.

5 sterren Euro NCAP

Kopers kunnen rekenen op een hoog veiligheidsniveau. De MG ZS EV is namelijk de allereerste, 100% elektrische SUV in het B-segment dat het maximum van vijf sterren behaalde bij de crashtests van Euro NCAP. Deze score is niet alleen te danken aan het indrukwekkende, energie-absorberende chassis van de MG ZS EV en de hoogwaardige stalen veiligheidskooi, maar ook aan de uitgebreide reeks rijhulpsystemen onder de noemer MG Pilot. Denk aan Adaptive Cruise Control), Lane Departure Warning, Automatic Emergency Braking met Cyclist Detection, Intelligent High Beam Control, Traffic Jam Assistance en veel meer. Bekijk hier de volledige standaarduitrusting van de MG ZS EV Comfort en Luxury.

MG Motor Europe

Het van oorsprong Britse automerk MG is niet alleen een merk om rekening mee te houden. Het is bovenal een merk dat voorstander is van verandering en innovatie. MG Motor Europe biedt de hedendaagse elektrische mobiliteitsopties voor automobilisten met geavanceerde, hoogwaardige voertuigen van hoge kwaliteit die veiligheid, luxe en comfort combineren voor een eerlijke en betaalbare prijs.

De lancering van de MG ZS EV komt precies op het juiste moment. Milieuvervuiling, klimaatverandering, speciale verkeerszones in steden en steeds hogere kosten hebben geleid tot een verandering in ons mobiliteitsgedrag. Overschakelen van auto’s met een verbrandingsmotor naar elektrische of geëlektrificeerde voertuigen is het antwoord. MG is in staat om gemakkelijk aan deze marktvraag te voldoen. Het bewezen succes van de MG ZS EV en de aankondiging van meerdere volledig elektrische voertuigen in de komende jaren tonen MG’s oprechte toewijding aan nieuwe energiemobiliteit.

Het moederbedrijf van MG is SAIC Motor (Shanghai Automobile Industry Corporation). SAIC is de zevende grootste autofabrikant ter wereld en de grootste in China met een jaarlijkse verkoop van meer dan 7 miljoen exemplaren. De aangesloten autobedrijven van SAIC zijn onder meer Morris Garages (MG), Roewe & Maxus, SAIC Volkswagen en SAIC General Motors. MG en Volkswagen AG zijn sinds 1985 partners in China. Dit jaar zijn de twee automobielconcerns ook in Europa gaan samenwerken om de CO2-uitstoot te verminderen.

Specificaties MG ZS EV

Lengte: 4.314 mm

Breedte: 1.809 mm

Hoogte: 1.644 mm

Wielbasis: 2.585 mm

Leeggewicht: 1.518 kg

Batterij: 44,5 kWh

Laadtijd AC: 6 – 7,5 uur

Laadtijd 0 – 80%: 40 min

Elektromotor: PMS-motor

Vermogen: 105 kW (143 pk)

Koppel: 353 Nm

Topsnelheid: 140 km/u

Actieradius WLTP (gecombineerd): 263 km

Actieradius WLTP (city): 428 km

Acceleratie 0-50 km/u: 3,1 sec

Acceleratie 0-100 km/u: 8,2 sec

Bagageruimte: 448 liter

Recente Persberichten